keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Uiskentelua ja risteilyä

Tulin päivittelemään vähäsen viime päivien tekemisiä, on pitänyt keksiä sellaisia juttuja, jotka viilentäisi kivasti oloa. :D

Kaikki varmaan tietää sanonnan "ei menny ihan niin kuin Strömsössä". Strömsön jaksothan nauhoitetaan täällä Vaasassa, siinä Strömsön rakennuksen takana on hieno uimaranta. Sinne sitten riennettiin miehen kanssa maanantaina, jaksettiin olla siellä peräti 3 tuntia. Miehelle tuo aika ei ole mikään mutta minulle se on. Kävin kaksi kertaa uimassa...ja oli muuten eka kerta meressä tälle kesälle.

Strömsö ja minä. :)
Minulla oli rantamekkona tuo häämatkalta ostettu mekko. Ostin sen muistaakseni St. Maartenin saarelta, siellä oli "turistikauppoja", jossa oli yksi rekki plussakokoisia mekkoa. Siellä liikkeessä oli niiiiin kuuma, että sovittelu jäi tuohon mekkoon ja yhteen rantakaapuun, jonka sitten ostin myös. :)


Ostettiin rannalle evääksi tuollainen pieni sipsipussi. Ollaan miehen kanssa aika huonoja syömään sipsejä, tuosta pussista on meinaa syömättä vieläkin ainakin puolet. Karkit kyllä menee sen siliän tien. :DKuuma ranta ja viileä vesi.


Tiistaina sitten lähdettiin miehen vanhempien kanssa sellaiselle 3 tuntia kestävälle risteilylle. Oli ihan mukavasti ihmisiä liikenteessä ja pelättiinkin, että ei mahduta siihen klo 12 lähtevälle risteilylle. Onneksi kuitenkin mahduttiin ja kivaa oli. Ollaan aiemminkin oltu tuolla samalla risteilyllä. Vene lähtee Vaasan sisäsatamasta ja kiertää 70 min. mm. Raippaluodon sillan ohi ja sitten vene pysähtyy Kuusisaareen, jossa on kiva ruokapaikka. Siellä minä söin ison annoksen lohikeittoa, nam! Sitten vene lähtee takaisin, paluumatkassa menee vain 30 min. Tuohon Veneeseen mahtuu noin 60 ihmistä, parhaimmat paikat on tietty yläkerrassa, sieltä näkee parhaiten ja ruskettuu myös. :)
Jos joku kiinnostui, niin TÄÄLLÄ lisätietoa halukkaille. :)Tässä on nyt kova pohdinta päällä, että mitä tehdään tässä loppuviikon aikana. Ikeassa pitäisi käydä ja toisaalta risteily isommalla botskilla kiinnostaa myös.
Nyt tekemään vertailuja! :)4 kommenttia:

 1. Kiitos Noora. :) Minulla on tällä hetkellä yhteensä 4 maximekkoa, voisi seuraavaksi laittaa päälle Lane Bryantin liikkeestä ostetun kirkkaan pinkin mekon. Ollaan varmaan tänäänkin menossa rannalle loikoilemaan. :)

  VastaaPoista
 2. Moikka.. olisiko ehdotuksia mitä Vaasassa kannattaa tehdä? Olen vkloppuna tulossa Vaasaan.. vaikka Seinäjoella asutan niin Vaasa on jäänyt hyvin tuntemattomaksi.. mitä kesäisiä juttuja suosittelisit? mikä on paras ranta? kannattaako risteilyllä käydä? olisiko jotain speciaalia nähtävää/tekemistä tms. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kaikkia rantoja täällä Vaasassa en ole kokeillut mutta itse ainakin tykkäsin tuosta Strömsön rannasta. Hietsu taitaa olla se suosituin ranta Vaskiluodossa mutta siellä on tosi paljon aika nuorisoa, ei ole rauhallista ei. :) Kävisin tuolla risteilyllä, mistä tuossa kirjoittelin. Pääsee merelle viilentymään, perillä saa Kuusisaaressa saa sitten syödä lohikeittoa tai muuta, jos on nälkä. Täällä Vaasassahan on esim Tropiclandia + Wasalandia, jos on pikkuisia joukossa niin sinne kannattaa mennä viihtymään koko perhe. Varsinkin näin kuumalla tuo Tropiclandian vesipuisto on varmasti kiva. Raippaluodon sillalla kannattaa käydä ajelemassa (Suomen pisin silta) ja sitten mennä vaikka illasta pelaamaan minigolfia kauniille alueelle Top Campingin alueella. Nämä tuli ekana mieleen, varmaan on paljon mitä en nyt huomannut kertoa. Niin ja jos historia kiinnostaa, niin Vanhan Vaasan alueella on raunioita muistaakseni 1800-luvulta, kun Vaasan keskusta oli siellä. Silloin tuli suuri tulipalo ja koko silloinen keskusta tuhoitui. Minua kiinnostaa historia ja teenkin usein pyöräretken noille raunioille. :)

   Poista