maanantai 19. toukokuuta 2014

Kuopiosta terveisiä!

Moikkamoi!

Ihan kiva, että kesä on tullut mutta samalla se toi minulle ja varmaan monelle muullekin kivan allergian. :( Toivottavasti koivujen kukinta menee äkkiä ohi niin voi nauttia auringosta tuolla ulkona! Ukkostakin luvattu tänne Pohjanmaan suunnille illasta, hui!

Mutta palataan vielä edelliseen viikonloppuun, olimme Kuopiossa käymässä 1-vuotiaan pikkumiehen synttäreillä. Lähdimme matkaan jo perjantaina töiden jälkeen. Yövyimme ensimmäsen yön Sokos Hotelli Puijonsarvessa. Olen ollut viimeksi Kuopiossa joskus tosi pienenä, joten ei ollut mitään muistikuvaa koko kaupungista. Tykästyin kyllä paikkaan, monelle esimerkiksi Tampere edustaa unelmien kaupunkia, jossa asua. Minä en ole oikein koskaan tykännyt Tampereesta ja voisin kuvitellakin itseni asumaan vaikka Kuopioon ennemmin. Murre oli kyllä niin hassua, että alkoi naurattamaan melkein kun kuunteli sitä savon murretta. Ei ole yhtään tottunut meinaa siihen!
Tuo Puijonsarvi oli kyllä ihan kiva kokemus, oli meinaa tosi hyvä aamupala! En ole koskaan aiemmin törmännyt hotellissa sellaiseen aamupalaan, jossa saa valita syökö puuronsa veteen vai maitoon tehtynä. Lisäksi croissantit oli todella hyviä, nam nam. :)

Toinen yö oltiin sitten Kylpylähotellissa Kunnonpaikassa. Siellä ollaan aiemminkin yövytty, siellä on kaunis ympäristä ja paljon akviteetteja. Me ehdittiin ainoastaan uimaan mutta onneksi edes sitä. :)

Käytiin muuten Kuopion keskustassa lauantaina. Ei edes shoppailtu yhtään vaan käytiin kuulkaas museossa ja satamassa. Oli tosi nätti sää juuri silloin lauantaina. :)

Nyt sitten muutamia kuvia, on siellä joukossa muutama asukuvakin.

Hotellin aulassa asukuvaa.

Kuopion tuomiokirkko.
Kuopion toria.
Minä ja Kuopion raatihuone.
Siitten kuvia museosta, jossa oli näyttely eläimistä parhaillaan käynnissä. Kannattaa mennä kyllä tuonne, jos eläimet kiinnostaa. Siellä oli myös taiteellisia kuvia eläimistä, jotka hengailivat autiotaloissa. Yksi kuva oravasta oli tosi hieno!

Ken sutta pelkää?

Tämä on se ihana taulu, ihana orava!
Karhun komeat hampaat.
Itse museo ulkoapäin kuvattuna.
Minä (ja jätski) & äiti satamassa.
Satamasta lähti risteilyjä, olisikin ollut tarpeeksi aikaa sellaiselle!
Asukuvaa kylpylähotellin edessä. Tuo Zizzin mekko on edelleen ihana. Tämä oli asu pikkumiehen synttäreillä.
Yksi asu jäikin kokonaan kuvaamatta. Nämä kuvat on otettu kaikki miehen järkkärillä, hyvä laatuisia kuvia mielestäni. Suosikkini on tuo kuva, jossa ollaan äidin kanssa kahdestaan. Ihanat sinisen sävyt kuvassa!

Miltä Kuopio näytti teidän silmiin? Tai onko siellä ruudun toisella puolella ihan kuopiolaisia? :)

8 kommenttia:

 1. Mä olen asunut Kuopiossa joitakin (varsin oleellisia) nuoruusvuosiani. Pitkään pidin sitä henkisenä kotinani, kunnes opiskelujen myötä muutin - ja lopulta myös kotiuduin - minnekäs muualle kuin Tampereelle ;)

  Niitä autiotalokuvia on muuten netissäkin esillä: http://www.kafa.fi/pages/the-house-in-the-woods.php Hienoja ovat.

  VastaaPoista
 2. Ei ole mikään Kuopion Raatihuone vaan Kuopion Kaupungintalo. Ja edelleen, se Kunnonpaikka on Siilinjärvellä. Siilinjärvi ei ole Kuopio. Ei ole eikä tule olemaan vaikka pakolla liittäisivät. Niih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tekstissä väittänyt, että Kunnonpaikka on Kuopiossa. Wikipediassa on sitten väärää tietoa, siellä nimittäin väitetään että tuo rakennus on Raatihuone......

   Poista
  2. Kaupungintalohan se... :)

   Poista
  3. Vanhoissa kaupungeissa sanotaan raatihuone. Raatihuone se on täällä Loviisassakin niin kuin Porvoossakin.

   Poista
 3. Loviisassa ja Porvoossa voi toki olla raatihuoneet mutta Kuopiossa se on Kaupungintalo.

  VastaaPoista
 4. Ja kirkkokin on Tuomiokirkko ei siis tuomiokirkko ;)

  VastaaPoista