perjantai 9. toukokuuta 2014

Äitienpäiväkakku

Minä ajattelin tehdä pitkästä aikaa ihan itse äitienpäiväkakun alustaa loppuun. Mennään syömään ravintolaan kunnon äitienpäivä ateria mutta jälkkärin teen sitten itse. :)

Käännyin Kinuskikissan sivujen puoleen ja löysinkin sieltä heti mieluisan reseptin, jonka äitikin hyväksyi. Pitää varmistella aina häneltäkin, koska meidän mieltymykset herkkujen suhteen eroaa aika paljon toisistaan. :D Hän tykkää syödä esimerkiksi makeisia, joissa on kaikkea epämiellyttävää minulle..kuten karvasmantelia, rommia, kirsikkaa ja muita itselleni yökköjä juttuja. :D

Minä rakastan Ruotsista tullutta klassikkoa Prinsessakkua. Ei se Frödingen versio mielestäni ole missään nimessä huono mutta päätin kokeilla nyt tehdä sen itse. Saattaa mennä ihan päin jotain... mutta kokeillaan nyt. :)

Tässä resepti niille, jotka ovat kiinnostuneita tai suorastaan himoitsevat tätä kakkua (niin kuin minä).
Päälle en aio tehdä tuollaisia ruusuja, koska ei ole noita kaikkia välineitä hankittuna.
Tänään tein tuon pohjan ja sitten huomenna tai sunnuntaina vasta koristelu. Lupaan ottaa kuvia!

Viimeksi olen syönyt tätä kakkua Tukholman visiitillä tässä muutama viikko sitten. Se kakkupala oli niin syntisen hyvää...ai että. Oli pakko käydä hakemassa se kakkupala tähän...tähän sitten tähdätään. :) Paitsi että eroaa aika paljon tuo Kinuskikissan versio, ainakin sen vadelman määrän suhteen.


Aiotaanko siellä ruudun toisella puolella leipoa äitienpäivän kunniaksi jotakin? Vinkit kehiin! :)

4 kommenttia:

 1. Suklaakakkupohja, väliin vadelma-daim-mascarpone täyte, pinnalle suklaapinta ja reunat kermalla. Ja kinuskikissan ohjeilla :) Taivaallisen hyvää!!!

  t. Miia

  VastaaPoista
 2. Prinsessakakku on tääläkin myös lemppari ja Ruotsin oikea versio, ei Frödingen! Muistatko oliko tuo teidän kuvan kahvila Drottninggatanilla? Olin tammikuussa Tukholmassa ja söin siellä elämäni toistaiseksi parhaan prinsessakakkupalan ja se näytti juuri samanlaiselta paikalta (pöydätkin). Prinsessakakkuoperaation kuvia odotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kahvila oli sen kauppakeskuksen sisällä, taisi olla se Gallerien kauppakeskus? :)

   Poista