sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Joulu 2012

Olinkin tässä sitten viikon poissa blogistani, hups. Levin mökillä ei ollut nopea laajakaista ja en sitten viitsinyt käyttää siihen aikaa, kun oli niin paljon kaikkea muuta tekemistä. Nyt taas iski lomamatkan jälkeinen..ei nyt masennus mutta sellainen ikävä, että nytkö se jo sitten meni kokonainen viikko. Lapin taika on niin mahtavaa, en ikinä kyllästy Leviin matkailukohteena, vaikka olen käynyt siellä vuosittain pienestä pitäen. Se paikka on kehittynyt niin hurjasti ja onkin pohjoismaiden suosituin kohde, jos puhutaan talvimatkailusta. Uutisissa taisin tuon kuulla ja en kyllä ihmettele yhtään, hienoa Levi. :)

Ajattelin tähän laittaa vähäsen kertomusta, että mitä siellä puuhailin ihan päiväkohtaisesti.

Lauantai 22.12
Saavuttiin Leville siinä joskus 18 aikoihin illalla, oltiin lähdetty matkaan Vaasasta 7:30 aamulla. Pysähdyttiin kyllä Zeppeliini kauppakeskuksessa, oltiin siellä reilun tunnin verran. En ollut koskaan ennen käynyt ko. paikassa ja olin kuvitellut sen olevan paljon isompi. Siellähän on ollut reilun vuoden ajan saksalaisen Ulla Popkenin liike, josta saa ostettua mahtavia talviliikuntaan sopivia vaatteita plussakoossa tietty. Siellä oli suurin osa toppavaatteista jo myyty, yksi takki olisi ollut ihana mutta siitä oli vain isoimpia kokoja enää jäljellä. Ihan kivan näköisiä vaatteita siellä oli muutenkin mutta en niitä ehtinyt oikein katsomaan, kun piti keritä syömään ja sitten jatkaa matkaa. Onko teistä joku jo käynyt Ulla Popkenin liikkeessä? Zeppeliinissä on myös Zizzi mutta siellä ihan vain pyörähdin pikaisesti ja en ostanut mitään.

Sunnuntai 23.12
Autoin äitiä keittiössä valmistellen jouluisiä syötäviä, koska aatto oli seuraavana päivänä. Tein pipareita ja ässiä. Kuinka moni tietää mitä tarkoitan noilla ässillä? :) Ne on niin herkullisia keksejä, meillä on niitä aina jouluna ja tehdään ne ihan alusta asti itse. Kinkku laitettiin uuniin myös sunnuntaina, jonka ikuistin kameraankin. Kauhean vähän tuli kuvia tuolla otettua, olin lomalla totaalisesti. :D


Maanantai 24.12
Jouluaatto! Suosikkini päiväni koko vuodesta. Aamupäivällä syötiin riisipuuro kiisselillä ja sitten aika pian sen jälkeen mentiin saunaan. Minulla oli jostain syystä sellainen nuhainen ja vähän kuumeinen olo koko aaton mutta onneksi se meni sitten ohi. Meidän mökissä oli kyllä likaista tai sitten ilmastointi oli jotenkin outo, koska meillä kaikilla oli aamuisin nenät ihan tukossa ja silmänluomet turvonneet. Olisiko ollut pölypunkkeja sängyssä?? :( No mutta siis saunan jälkeen laittauduttiin ja mentiin Marian kappeliin, jossa oli jouluhartaus. Oli kaunisääninen nainen laulumassa, on ollut siellä aiemmin joulun aikaan mutta nyt hän oli huomattavasti kehittinyt lauluamisessa. Hartauden jälkeen kipitettiin takaisin mökille tosi kovassa pakkasessa, olisi saanut alkuviikosta olla pienemmät pakkaset, kun harrrastaminen kävi vaikeaksi. Mökillä sitten herkuttelimme ja katsottiin video, jonka mieheni oli tehnyt minun ja äidin  Dubain matkasta. Otin siellä paljon videota, että muutkin näkisi millaista siellä on. Miehelläni on hyvä huumorintaju ja olikin lisäillyt videoon kaikkia omia juttujaan, joille sai nauraa makeasti (yleensä mieheni tekee ne minun kustannuksellani). :D
Herkkujen jälkeen illalla noin klo 19 jaettiin sitten lahjat, mieheni on tässä asiassa oikeastaan malttamattomin.

Minun lahjasaalis. :)
Tiistai 25.12
Ensimmäinen lomapäivä, jolloin pystyi oikein tekemään jotain ulkona. Muistaakseni tiistaina mentiin miehen kanssa laskettelemaan. Minä laskin lumilaudalla ja mies suksilla. Meidän mökki sijaitsi ihan eturinteiden alapuolella, niin siitä oli helppo lähteä mäkeen. Kyllä oli paikat kipeänä 4 tunnin laskettelun jälkeen. Varsinkin kun tuli pyllähdettyä pari kertaa mäessä selälleen. Mutta kivaa oli! Mökille mentiin sitten syömään ja ilta meni pelaten lautapelejä veljeni ja mieheni kanssa, minä häviän aina. Ja otan sen aina yhtä huonosti, silloin tämä tyttö kiroilee, inhoan häviämistä!

 Keskiviikko 26.12
Tämän päivän minä taisin chillailla, koska ulkona oli tooosi kylmä. Illalla mentiin sitten tosin viihteelle, Levillä on nykyään paljon erilaisia menomestoja. Baarissa oli paljon meininkiä, koska Levillä oli samaan aikaan perhetutttuja, joiden kanssa se ilta sitten menikin kokonaan. Takaisin mökillä oltiin joskus 03:00 aikoihin. :D

Torstai 27.12
Keskiviikon baareilusta johtuen minulla oli migreeni, kas kummaa. Päivällä katsoin leffoja ja söin herkkuja. Illalla mentiin porukalla syömään Myllyn Äijään, jossa söin ihan taivaallista lohikeittoa. Torstaina lupasin pyhästi, että perjantaina sitten menen kyllä hiihtämään, pakkastakin oli enää ehkä jotain -15.

Perjantai 28.12
Herättiin aika aikasin, jotain 9 aikoihin..hei ..lomalla tuo on aikaisin! :D
Lähdettiin sitten äidin, mieheni ja veljeni kanssa hiihtämään. Miehet meni luistelutyylillä ja äidin kanssa mentiin ihan perinteisellä. Minä kiersin ison poron, joka on 8 km pitkä lenkki. Muut kiersi 20 km lenkin, minä en olisi jaksanut. Illalla mentiin sitten äidin kanssa kiertämään kauppoja. Leviltä löytyy mm. Vonnes, jossa myydään osaksi plussakokoista vaatetta. Ostin neuletakin, josta maksoin alennuksen jälkeen 15€. Urheilulikkeissä on huonosti plussakokoista urheiluvaatetta, Intersportissa näin Raiskin plussamallistoa. Minulla ei ollut tarvetta oikeastaan millekään, koska ostin viime talvena uuden talvitakin Catmanmdoolta. On muuten hyvä takki, lämmin ja söpön näköinen. :) Lasketteluhousut minulla on Ulla Popkenilta ja hiihtohousut on Raiskilta.

Lauantai 29.12
EIIII...lähtöpäivä. Olisin niin halunnut vielä jäädä tuonne, koska liikkuminen jäi vähäiseksi joulun ja kovien pakkasten takia. Saanko mennä takaisin??
Tultiin kotiin joskus puolen yön aikaan ja kyllä huomasi, että kissuilla oli ollut kova ikävä. Täällä kävi joka päivä kissujen hoitaja mutta oma mami ja isi tietty on parhaita. :) Nyt täällä on kaksi onnellista kissa ja yksi väsynyt bloggaaja. Siivosin tänään 3 tuntia, haluan takaisin lomalle.

Huomenna sitten töihin mutta onneksi on vain muutama tunti, että ettei tarvitse ihan koko päivää olla. Mitään kummempia suunnitelmia huomiselle ei ole. Tyhmä sää täällä tällä hetkellä, vettä sataa ja lumet sulaa pois. Snif!

Esittelen vielä osan saamistani lahjoista, kun niin on näyttänyt kaikki muutkin bloggaajat tekevän. :D

Korupuu.

Lahjakortteja Stckalle, kultaliikkeeseen ja Zizzille, UV-lappu ja lakat kynsien tekemistä varten ja pari koristepupua.

Äidiltäni Guessin laukku, jonka sain valita ihan itse Guessin liikkeestä. :)
Lisäksi sain mieheltäni Tempurin tyynyn, jota olin erityisesti toivonut. Sain sen käyttööni jo ennen joulua ja on ollut hyvä tyyny, voin suositella. :)

Sellainen joulu, olisi saanut jatkua pitempään. :)

5 kommenttia:

  1. Moikka ihanaa kuulostaa teillä olleen!
    Mulla on tollanen hopeanvärinen pupu kans ja se on sormusteline :) ajattelin vaan mainita jos et ollut hoksannut,kun itse sain sellaisen tyttäreltäni lahjaksi,niin en olis itte tajunnut asiaa,ellei tyttäreni olisi sanonut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli ihanaa, olispa vaan jatkunut vielä. :) Joo, en hoksannut, että ne oli sormuksia varten. Ajattelin ihan käyttää niitä vain koristeena tuossa kirjahyllyssä silti. :)

      Poista
  2. Meillä mummo aina teki ässiä, sellaisia jotka kieriteltiin sokerissa ja kanelissa, mutta meillä ne kuuluivat muihin juhliin, ei jouluun. Omissa häissänikin oli ässiä ja samasta taikinasta myös J-kirjaimia. Oletteko muuten naimisissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en muista edes, että koska meillä niitä on alettu tekemään ja mistä resepti on peräisin. :) Ei olla vielä naimisissa mutta kihloissa ollaan.

      Poista
  3. Kaneliässät ovat vanhoja ja perinteisiä pikkuleipiä,minun suvussani niitä on tarjottu kylläkin muissa juhlissa vuosikymmenien ajan,ei koskaan jouluna. Vuosia sitten työkaverin tädillä oli saksanpaimenkoira joka ei suostunut käymään illalla nukkumaan ellei se saanut kaneliässiä,joten heillä niitä piti olla aina.

    VastaaPoista