keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Dubai, part tre

Ekaksi ihan tälläistä yleistä höpötystä. Meinasin tulla tänään tippa linssiin töissä, kun asiakkaana oli sellainen vanha ja herttainen mummo. Hän olisi halunnut jäädä juttelemaan kanssani enemmänkin, koska sanoi olevan niin yksinäinen. Telkkaria hän kuulemma katselee päivät pitkät ja toivoo, että joskus edes toinen hänen lapsistaan perheineen tulisi kylään. Olisin mielelläni hänen kanssa pitempäänkin jutellut mutta muut asiakkaat olisivat joutuneet odottelemaan. Tilasin hänelle kuitenkin taksin ja saattelin hänet rollaattorin kanssa alakertaan odottelemaan taksia. Olisipa ollut hienoa päästä hänen kanssaan juttelemaan vaikka kahvilaan..oikein ajan kanssa. Tapaan työssäni paljon asiakkaita ja on niin mukavaa, kun joskus ehtii vaihtamaan kuulumisia enemmänkin. Ehdottomasti yksi työni hyvistä puolista on juurikin asiakaspalvelu. Olen ollut sellaisessakin työssä, jossa puhelin oli paras työkaverini. Siinäkin on omat puolensa mutta miellän itseni enemmän face-to-face asiakaspalveluun.

Käytiin tänään miehen kanssa pitkästä aikaa yhdessä ruokakaupassa, sekin voi olla hauskaa puuhaa. :D Miehen synttärit on perjantaina ja piti ostaa paljon ruokaa, kun tarkoitus on juhlistaa niitä pienessä porukassa. Huomiseksi ei ole kummempia suunnitelmia..paitsi siivousta. Pitäisi varmaan tehdä jotain muuta itsenäisyyspäivänä mutta en muuten ehdi siivoamaan ennen perjantain juhlia. Meidän perheessä ei ole ollut perinteitä liittyen itsenäisyyspäivän viettoon, Linnan juhlat tulee tietysti katsoa. :)

Nyt siihen Dubain kolmanteen päivään.

Lähdimme Finnmatkojen järjestämälle kaupunkikierrokselle. Matka ei alkanut kovin hyvin, kun piti vaihtaa bussia. Hengailimme hetken aikaa erään moskeijan parkkipaikalla, kun odottelimme toista bussia. Tuo moskeija oli sellainen, jonne turistitkin pääsi tietttyinä aikoina tutustumaan.


Kierroksella ensimmäinen pysähdyspaikka oli rantakatu, josta saatiin otettua kuviaBurj Al Arabista. Tuo uloke on ravintola, olisi hienoa ollut käydä siellä. Hinnat olisivat olleet vain aika suolaisia.

Sitten hypättiin bussiin takaisin ja kiertelimme bussilla eri paikoissa, ei kuitenkaan pysähdytty missään. Mielenkiintoinen paikka oli internet city, jossa on maailman johtavat yritykset tietoteknisiltä aloilta sekä mediasta. Rakennukset oli ensiksi rakennut, eli sellaisia todella korkeita pilvenpiirtäjiä. Sitten rakentamisen jälkeen oli alettu houkuttelemaan isoja nimiä kuten IBM, BBC, Canon jne. perustamaan konttoreita Dubaihin. Yritykset olivat saaneet veroalennuksia..vai oliko se niin ettei tarvinnut maksaa veroja ollenkaan.. No kuitenkin niin saatiin internet city perustettua. Kansainvälisen yrityksen työntekijät tienaavat tuolla hyvin ja pystyvät elämään aika leveästi. Sähköstä ja vedestä Dubain asukkaat eivät maksa mitään, nice!! Ajelimme mm. keinotekoiselle saarelle, joka tunnetaan nimellä Palmusaari. Pääsimme vapaasti ajelemaan ns. vartta pitkin mutta hienot asunnot sijaitsivat saaren "lehdillä", jonne meillä ei ollut mitään asiaa.

Seuraava pysähdyspaikka oli Soukissa, joka on ns. basaari. Mutta siellä oli ihan normaalia kauppojakin.

Sitten taas ajeltiin ja mentiin viimeisenä sellaiselle veneajelulle, joka kesti noin 2 minuuttia. :D Siirryttiin vain vanhaan Dubain osaan, jossa oli perinteistä markkina meininkiä.

Sitten mentiin hotellille ja sen jälkeen mentiin syömään The Walkille. :)


Tuli syötyä Meksikolaisessa ravintolassa ja tuo annos oli hyvää, kanaa tietty taas. :)

Sitten mentiin vielä Starbucksiin, minä otin lempparini Strawberries and cream -juoman. Oli mukavaa katsella The Walkilla ihmisiä ja vain nauttia. :)


6 kommenttia:

 1. Kivat postaukset, mutta eräs asia jäi mieleen mitä en itse tekisi ulkomailla. Nimittäin söisi jonkun muun maalaista ruokaa kuin paikallista tai kävis starbucksissa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Starbucksiin menen ihan varmasti joka matkallani missä niitä vain on. On meinaa harvinaista herkkua, kun ei täällä Vaasassa niitä pahemmin ole. Minä en ole ruokakilinaristi, menen sinne ruokapaikkaan joka on lähellä nälän yllättäessä ja jos paikka näyttä kivalta, niin sinne!

   Poista
 2. Samaa mieltä, luulisi ranskalaisia saavan mistä vaan .

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana toi sun pitkä mekko!! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Jessi. Tuota mekkoa on kyllä tullut käytettyä paljon! :)

  VastaaPoista