keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Kajal

Voi luoja, kun voi pientä ihmistä väsyttää. Taistelen tässä koko ajan päikkäreitä vastaan, tähän mennessä olen onnistunut! Varmaan tämä pimeä vuodenaika ja aikaiset herätykset saavat minut ihan nuokkumaan. Olen syönyt mandariinejä viime päivinä, että saisi vitamiineja. Marjoja voisi myös tuolta pakkasesta syödä, nekin varmaan auttaisi. :)

Kävin tänään tuossa Vaasan keskustassa tapaamassa miestä pikaisesti murkinan merkeissä ja sitten kävin parissa kaupassa. Pitäisi löytää jokin kiva asu perjantaiksi, meillä on työpaikan pikkujoulut. Mennään teatteriin ja sitten syömään hyvin, sopii minulle. :) Mitään uutta asua en kyllä osta mutta joku kiva uusi yhdistelmä jo olemassa olevista vaatteista pitäisi keksiä. Olen selaillut NewLookin, Evansin ja Asoksen sivuja. Asoksella varsinkin on niiin mahtavia juttuja myynnissä, harmi ettei heillä ole myymälöitä ollenkaan! Kävin tänään Kicksillä, ostin sieltä Clarinsin kajalin. Ne oli jostain syystä poistomyynnissä vaikka ovat ihan normaaleja tuotteita, ei siis mitään kausituotteita. Kysyin myyjältä, että onko tietoa miksi olivat poistomyynnissä. Myyjästä huomasi heti, että hänen äidinkieli on ruotsi. Tulin kuitenkin kai ihan ymmärretyksi mutta en saanut oikein mitään selvää vastausta kylläkään.

Täällä Vaasassa on kyllä niin hauskaa, kun ruotsia kuulee tuolla keskustassa ihan varmasti enemmän kuin suomea. Tosiasiahan on, että suomenkielisiä on enemmän..mutta ei se kyllä siltä kuulosta. :D Olen ollut tuolla Seinäjoella niin pitkään nyt töissä, että osaankohan palvella asiakkaita ruotsiksi enää ollenkaan. Ensi vuoden puolella tulen olemaan molemmilla paikkakunnilla vuorotellen töissä saman yrityksen palveluksessa, että syytä olisi taas osata puhua ruotsia. Olisi niin hienoa, jos osaisi sitä ihan vettä vain. On kyllä hienoa, jos syntyy kaksikieliseen perheeseen. Tuolla Tuurin suunnalla ei kyllä sellaisesta ole ollut tietoakaan, sieltähän olen siis kotoisin. Pohjanmaan murrekin on siellä hakusessa, koska se on sijainniltaan kuitenkin aika paljon kallellaan Keski-Suomen suuntaan. Juuri tänään puhuttiin töissä ruokatunnilla tästä asiasta, kun en tunne pohjanmaan murresanoja. Olen ihan ymmälläni kun jostakin asiasta puhutaan ja minä ihmettelen, että mitä tuo sana tarkoitti. :D

Uusi kajal ja väsynyt nassu. :)
Apua, nyt olisi pakko mennä näyttämään tälle lattialle imuria. Lasken jo minuutteja, että pääsee sänkyyn ja nukkumaan. :D Huomenna menen pyörähtämään kaupungilla tuon rakkaan äitini kanssa, pitää mennä metsästämään yhtä juttua huonekaluliikkeistä. Mukavaa mennä käymään niissäkin pitkästä aikaa. Muuton aikana nekin tuli tutuiksi mutta muutosta tänne Vaasaan on kulunut jo pian 3 vuotta. Huh!


2 kommenttia:

  1. tulipa tosta murre asista mieleen, että kun muutin vantaalta ähtäriin ja olin kuullut ihmisten puhuvan pohjamaan murreta niin tuntuu että näillä täällä ähtäri-tuuri-alavus akselilla on ihan oma murteensa :D

    VastaaPoista
  2. Hihi. varmasti on ollut iso muutos! :)

    VastaaPoista