maanantai 21. lokakuuta 2013

Monday isn´t so bad after all

Olen ollut tänään hyvillä fiiliksillä. Saattaa johtua siitä, että heräsin tänään vasta vähän ennen seiskaa. Normaalisti herään siinä tuntia aiemmin. Energiatasot on ihan erilaiset ainakin omalla kohdallani, kun on saanut nukkua ainakin 7 tuntia edellisenä yönä. Olen töiden jälkeen käynyt kaupassa ja tehnyt ruokaa..ja leiponut. Kotiin ajellessa tuli järkyttävä himo perunaan ja jauhelihakastikkeeseen. :) Lisäksi ostin kaupasta kasviksia. Onko sillä muuten eroa (terveellisyydessä), että ostaako kasvikset pakkasesta vai hevi-osastolta? Niin paljon helpompaa ja edullisempaa ostaa pakkasesta kasvissekoitus ja lämmittää ne.


Kaurakeksejä päätin sitten leipoa vielä äsken, ne on tuolla uunissa tulossa. Kaurahan on terveellistä, eikö? :D

Töissä oli kanssa tänään kivaa, niin siellä on kyllä yleensä aina. :) Pitäisköhän viedä työkavereille noita keksejä huomenna? Asiakkailta tuli tänään myös kivaa palautetta, ehkä silläkin on tekemistä tämän hyvän energiatasoni kanssa. :)

Pyysin miestä hakemaan talvikamppeet tuolta vintiltä..öö oliko niitä tosiaan noin paljon?!


Tuossa riittää työtä, etenkin kun en ole vielä pakannut kesäkamppeita pois. Varasin muuten taas kirppispöydän SuviKirppikseltä, vien tavarat torstaiksi pöytään numero 41. :) Huh, siinäkin riittää hommaa. Vien myyntiin hääkoristelujutskia, esim. pöytäkoristeet. En tee oikein mitään kauhealla kasalla turkoosia koristekiviä ja kapealla pöytäliinalla, jota on jäljellä monta metriä. Onko siellä jollakin tulossa esim. talvihäät? ;) Väriteema koristuksissa oli meillä turkoosi, musta ja valkoinen. Ollaan saatu kiitoskortit matkaan, joten häät on nyt aikalailla paketoitu. Surullista toisaalta, kun niitä vuoden järkkäsi ja sitten ne on yhdessä hetkessä.

Tästä se viikko sitten taas alkaa! :)

ps. Mitäs tykkäätte uudesta bannerista? Some bunny power!

11 kommenttia:

 1. Oi, teilläkin näyttää olevan varsin ruhtinaallisesti tuota talviroipetta...Olispa mieluummin kesä eespäi kuin talvi ;) Ja uusi bannerin on ihanan energinen! Pupuenergiaa parhaimmillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne talvikamppeet on vieläkin tuossa lattialla, eh. :( Pitäisi huomenna yrittää niitä saada siirtymään tuonne kaapin puolelle. :D

   Poista
 2. Ravinteiden kannalta sillä ei ole juurikaan merkitystä ostaako tuoretta vai (teollisesti) pakastettua, mutta tuoretta on kivempi syyä... siksi sillä on välitön merkitys ainakin meikäläisen kasvistenkulutukseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin söisin varmaan tuoreempia mieluummin mutta helppouden takia kannatan pakasteita. :D

   Poista
 3. Ilman muuta tuoretta, pakasteet on vetisiä ja ravintosisällöltään köyhiä.

  VastaaPoista
 4. Tuoreissa vihanneksissa on vielä vitamiinit ja kuidut paremmin tallella kuin pakkasessa, muuten ei kai paljon eroja :) Itse käytän aina tuoreita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluan henkilökohtaisen vihannesten pilkkojan, anyone? :)

   Poista
 5. Tutkimusten mukaan pakastekasvikset eivät ole ravintosisällöltään yhtään sen huonompia kuin tuoreet. Tuoreissa " suutuntuma" ehkä rapsakampi. Itse ostan molempia, nykyisin saa kyllä hyviä ( kotimaisia) kasvis/ juuressekoituksia pakastettuna. Eivät ole mielestäni vetisiä jos ei valmista sillä tavalla että niistä tulee vetisiä. Esim. peruna-uunijuurespussista saa kätevän ja maukkaan ruoan kun ruskistaa jauhelihaa, maustaa ja laittaa uunijuuresten kanssa vuokaan, purkki ruokakermaa ja uuniin - hyvää on! Arki-iltana ainakin iso apu kun vertaa siihen että kuorisi ja pilkkoisi kaikki alusta asti itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eve, tälläinen mielikuva minullakin oli tästä asiasta mutta en ollut varma. :)

   Poista
  2. Tuo ravintosisältövertailu tuoreet / pakastetut oli ihan suomalainen tutkimus, asiantuntijoiden tekemä. Kiinnosti minua, koska miedän kahden hengen taloudessa käytämme pakastekasviksia aika paljonkin. Jos olis rajattomasti aikaa, niin voisin ostaa vain tuoretta ja pilkkoa joka ikisen porkkanan itse, mutta kun käy toisella paikkakunnalla työssä ja matkoihin menee kaksi tuntia päivässä, niin kyllä nuo pakasteet helpottavat elämää. Ja niitähän voi tuunailla ja ideoida käyttötapoja, ei todellakaan tarvitse vetisinä syödä! Kyllä Satu minunkin askeleet aika usein pakastekaapeille kaupassa vie, oon samaa mieltä että helpottavat elämää.

   Poista