sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Christmas holiday

Ylläs jäi eilen taakse, ikävä jo nyt niihin maisemiin! Lähinnä tämä lumettomuus häiritsee, ei pääse hiihtämään ja luonto olisi lisäksi niin paljon kauniimpi lumipeitteellä.

Joulu oli ihanaa aikaa perheen kanssa. Mieheni oli ostanut Harry Potter -boxin, jossa oli kaikki osat. Katsoimme joka ilta yhden leffan koko porukalla ja syötiin jouluherkkuja siinä samalla aina. Harry Potter tietty siksi, että Lontoossa kävimme studioilla tutustumassa leffojen tekoon. Oli ihan mieletöntä katsoa kaikki leffat uudestaan tuon studioilla piipahtamisen jälkeen. Saisinko kelata takaisin aikaan, jolloin vasta olimme tulleet Ylläkselle?

Ylläksestä jäi ehkä vähän ristiriitaiset fiilikset, jos vertaan sitä esim. Leviin. Ylläs on paljon rauhallisempi paikka ja tietty muutenkin erilainen. Yövyimme Ylläsjärven puolella Holiday Club Chalets -huoneistossa. Huoneisto kuului ehdottomasti Ylläksen plussapuoliin, 5. kerroksesta oli komeat näkymät tuntureille. Äkäslompolo sijaitsee n.20 km päässä Ylläsjärveltä, kävimme myös siellä mm. Pyhän Laurin kappelissa jouluaattona. Reitti toiselle puolelle oli kaunis maisemareitti. Matkalla ei ollut ollenkaan katuvaloja, sen sijaan oli kauniisti valaistuja puita koko matkan varrella. Paksu lumikerros teki puista entistä kauniimpia, oikein satumaa. Harmi vain plussakelit saapuivat myös Ylläkselle, joten keli oli aika vetinen. Tuuli on myös kova, joten esim. Gondoli ei ollut käytössä ollenkaan parina päivänä. Myös sitkeä sumu vaivasi laskettelijoita jokainen päivä, Levillä tälläistä ilmiötä ei ole. Ylläs on ilmeisesti niin paljon korkeammalla, että tuo sumu on niin voimakas.

Yksi uusi kokemus oli vierailu Snow Villagessa, käymisen arvoinen paikka ehdottomasti. Mentiin sinne aika ex tempore, koska se oli matkan varrella Levillä käydessämme. Oli pakko karata Levin puolelle hetkeksi, siellä sitä elämää (ja kauppoja) oli. :)
 Ajatella, että tuo kaikki on lumesta ja jäästä tehty. Vaikuttavaa. Voin suositella lämpimästi tuolla käyntiä, pääsymaksu oli 10€.

Joulupukki tietty kanssa vieraili meillä myös ja toikin oikein ihania lahjoja!!

Minun "kasani".

 Kuvia paketeista kuoriutuneista lahjoista ihan hetken päästä. Ensiksi esittelen vielä jouluaaton asuani, päällä oli mm. uutta Guessia.


Ei kannata välittää noista turkooseista sukistani, jotka eksyivät jalkaani. :D Päälläni siis uusi Guessin neuletakki karvakauluksella. Ostin tuon neuletakin Bicester Villagen Guessin outletista, maksoi £70. Levillä törmäsin juuri samaan neuletakkiin yhdessä luksusliikkeessä, hintaa sillä oli alunperin 200€ ja alennuksen jälkeen jotakin 159€. Eli ihan hyvään hintaan oli tuolla outletissa tuo neuletakki. Tuon karvakauluksen saa pois, jos alkaa kuumottamaan liikaa. :)


Nyt niitä lahjoja! :)

Michael Kors (JetSet) lompakko, love it!!
Michael Kors iltalaukku.
Korsit olivat lahjoja veljeltäni, joka toi nämä Usasta. Olin laittanut hänelle ehdotukseksi sähköpostiin, että jos haluaa jotakin ostaa, niin jompi kumpi näistä. Oli sitten mennyt ostamaan molemmat!:D

Tuo Ollilan kirja on hyvä, olen sitä ehtinyt jo jonkin verran lukemaan. Emmerdalen DVD:n ostaessa ei voi mennä pieleen!

Sain myös kasan lahjakortteja. :)
 Toki sain muitakin lahjoja mutta en nyt kaikki ala täällä esittelemään, tulisi aika pitkä postaus. 

On mukava olla kotona (vaikka se lumi puuttuukin), kissuilla oli tietty ikävä ja meillä niitä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että paras ympäristö lemmikeille loman koittaessa on oma koti. Meillä oli siis mielessä, että jos olisi kissut vienyt hoitolaan loman ajaksi mutta viime kerta ei mennyt niin hyvin. Molemmat kissut sai kauhean ruikkutaudin, joka kesti usemman viikon lääkityksestä huolimatta. Olisiko syynä ollut vieras bakteerikanta tms.? Nyt meillä kävi täällä kotona hoitajia ja oli välillä yötäkin, että kissut sai seuraa. Nyt ei ole ollut mitään sairasteluita tms. kun kissut ovat olleet tutussa ympäristössä. :) Onko teillä muilla vaikeuksia löytää ratkaisu lemmikkien hoitajiksi loman ajaksi?

Huomenna töihin sitten pirteänä (?). :)

Laitan tähän loppuun vielä kuvan, joka tervehti meitä joka aamu huoneistomme ikkunasta.
5 kommenttia:

 1. En oo tiennytkään, että Emmerdalea on dvd:llä! Ne ihan ekat jaksot ilmeisesti? Monta jaksoa tuossa on? Mäki haluun.. :) -E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin kuvaa tarkemmin ja huomasin että lukee aika selvästi, että 20 ensimmäistä jaksoa! :D oliko ne tunnin mittasia siihen aikaan? -E

   Poista
  2. En ole vielä ehtinyt niitä katsoman, kerron sitten kommentit. :)

   Poista
 2. Oih, miten upean näköistä! Tätä mustaa ja vetistä Tamperetta on kyllä tullut tuijoteltua jo aivan liikaa... Haluan tuonne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin haluan takas tuonne, lähdetään porukalla. :)

   Poista