tiistai 17. joulukuuta 2013

Lontoo 5

Sunnuntaina otimme suunnaksi hop on-hop off -kiertoajelun. Voitteko kuvitella, että tuo oli eka kerta kun menimme tuollaiselle turistikierrokselle Lontoossa. Ajattelimme, että se olisi ehkä kätevin tapa näyttää ensikertalaiselle Lontoon niitä tunnetuimpia nähtävyyksiä. Parhaimmat paikat on tietty ihan siellä ylhäällä, jossa ei ole kattoa ollenkaan. Tarvitseeko kertoa, että tuli pikkuisen kylmä?! Oli pakko sitten vaihtaa sinne alas, koska tuli vain niin kylmä että ihan vain tutisi paikoillaan. :(

Kiertoajelu lähti Hyde parkin Speaker´s Cornerin vierestä. Siitä samasta paikasta lähti kaksikin eri kiertoajelu firman bussia, se toinen oli joku original tours ja sitä meidän omaa en edes muista. Hinnat ovat varmasti hyvin samanlaiset, £30 ja saa kiertää 3 eri värin busseilla niin paljon kuin haluaa yhden..vai oliko se peräti kahden päivän ajan.


Sunnuntaina oli kaunis aurinkoinen päivä, tuli melkein liian lämmin ulkona talvitakin kanssa. Tämä oli siis siihen asti kunnes istuttiin turistibussin toiseen kerrokseen kylmälle penkille. :D

Hyde Parkissa oli Winter Wonderland, ei päästy siellä käymässä. Sinne oli ihan t ö r k e ä t jonot aamusta iltaan, oikeasti en olisi siihen järkyttävään tungokseen vapaaehtoisesti edes mennyt. Harmittaa kun jäi näkemättä mutta ihmisiä oli ihan liikaa!!


Ai katsos! Tuossahan se firman nimi lukeekin, eli Big Bus Tours. :)


Voih, katsokaa noita yksityiskohtia! Voisin vain ihailla tuntikausia vanhoja rakennuksia, joissa on niin huolellisia ja tarkoja yksityiskohtia. Onneksi täällä Vaasassakin on paljon vanhoja ja kauniita rakennuksia. Vanhoista raunioista puhumattakaan, niin mielenkiintoista lukea historiaa ja katsella vanhoja rakennuksia.


Osaatteko arvata, että mihinkä tässä jonotetaan sunnuntaina klo 12? Harrodsille tietty, käsittämätön määrä ihmisiä. Varmaan enemmän kun Keskisen Kyläkaupan ovien edessä sunnuntaina klo 12. :D


Big Ben ja Big Satu. :)


London Eye. Tuolla kierroksella ei käyty, yhden kerran ollaan oltu ja se saa riittää.Govent Gardenissa käytiin lounaalla. Ihana paikka!

Tower brigde on niin kaunis, silti en ole koskaan käynyt siellä. Luvattiin kaikkien kesken tuolla, että seuraavalla reissulla mennään sinne sisälle vaikka mikä olisi. £8 taisi olla sisäänpääsymaksu.

Tuossa vieressä on myös niin historiallinen linna, siellä ollaan tepasteltu silloin joskus kesällä. :)
Niin kuin kuvista huomaa, koettiin erittäin kaunis auringonlasku. Kuulemma harvinaista noilla kiertoajeluilla. :)

Lontoo on niin kaunis, vuodenajasta riippumatta. Sinne haluaa aina takaisin, niin kuin nytkin.

Postailen ostoksista huomenna. Pian pitää lähteä töihin iltavuoroon, tämä kone lataa kuvia niin hitaasti tänne blogiin, että siihen tuhraantuu ihan turhaan aikaa. :(

2 kommenttia:

  1. Lontoo on kyllä aina yhtä huikee ja tekemistä riittää kerta toisensa jälkeen! :)

    VastaaPoista
  2. Tää on ehdottomasti paras osio näistä kuvista. Todellakin haluan tuonne itsekin!!! Tower brigde on todella kauniin näköinen ja kiinnostava! Huikeaa!

    VastaaPoista