lauantai 19. toukokuuta 2012

Washington DC, Part I

Harva varmaan lähtee käymään Washington DC:ssä, jos ei esimerkiksi siellä asu joku sukulainen tai tuttu. Alunperin me lähdettiin tälle matkalle, koska halusimme lähteä koko perheen voimin tapaamaan veljeäni, joka asuu ja käy töissä juurikin tuolla DC:ssä. New Yorkin visiitti oli vain alkumatkan bonus. :)

Minä varasin bussimatkat New Yorkista tuonne ja koska ennestään ei ollut kokemusta kyseisestä välimatkasta tai ylensäkään Amerikan bussifirmoista, piti mennä ihan fiilis pohjalta. Valitsin sitten Washington Deluxe bussiyhtiön, koska aikataulut sopivat ja hinnat olivat suhteellisen edulliset. Päätimme lähteä matkaan Penn Stationin läheltä, koska se sijainti oli meidän hotellia lähimpänä. Taksin saaminen oli muuten tällä matkalla paljon helpompaa verrattuna edelliseen NY matkaan. Viime kerralla taisi kohdalle sattua ne laiskimmat taksikuskit. :D
Menomatka DC:n kesti noin 4h15min. Bussi ei tosin ollut noin hohdokas, kun tuon firman etusivulla on. Mutta perille päästiin ja se oli pääasia, niin ja ilmainen WiFi-yhteys löytyi. Suosittelen muuten varamaan liput esim. netin kautta, jos on menoa tuon firman busseilla. Jos uskaltaa jättää varaamatta, niin ylijääneet paikat saa halvemmalla, mutta ainakin nyt bussit oli ihan täynnä ja ilman lippua ei päässyt kyytiin.

Meidän hotelli DC:ssä oli ihana ja sijainti mahtava, ihan Dubont Circlen vieressä (DC:n keskusta). Hotelliin sisäänkirjautuessa oli erikoinen vaihe, johon en ole aiemmin hotelleissa törmännyt. Olin varannut hotellin hotels.comin kautta ja se oli jo maksettukin. Silti sisäänkirjautuessa vaadittiin 150$ "takausmaksu"/huone, tämä oli ilmeisesti sen varalta että laitetaan huone matalaksi. :D Osan summasta saa takaisin 2 viikon kuluessa  mutta ei siis kokonaan. Saa nähdä, että kuinka paljon sieltä tulee takaisin! Veljelleni tämä menettely oli tuttua, koska hän matkustaa työn takia paljon. Minä olin ihan ihmeissäni tästä asiasta, kun tsekkasin meidät sisään.

Hotelli oli The Dubont Circle Hotel. Saatiin hyvä diili hotellista, kun Hotels.comissa oli juuri silloin kampanja menossa ja ainakin 100€ tuli alennusta. Amerikassahan ei sisälly oikeastaan koskaan aamupala hotellin hintaan ja näin nytkin. Viimeisenä aamuna kävimme testaamassa hotellin aamupalan ja voi vitsit aamiaishuone oli ihana! Todella tyylikästä ja isot ikkunat, joista näki suoraan circlelle. Harmi kun kamera unohtui huoneeseen juuri silloin, olisin ottanut muuten kuvia. Ensimmäisinä aamuina kävimme syömässä aamupalaa paikassa, josta mieheni on kovin innostunut. Nimittäin Le Pain Quotidien tarjoaa orgaanista ruokaa ja minäkin pidän tuosta paikasta. Varsinkin paikan kinkkumunakas oli hyvää ja parfaitin otin myös joka aamu. Suosittelen! New Yorkissa söimme aamupalaa tässä paikassa, Pax. Hyvää ja edullista, sijainti ihan meidän NY hotellin vieressä. :)

Mutta mennäänpä takaisin Washingtoniin. Meidän hotellihuone näytti tältä..

Molemmilla omat parisängyt, wow!

Hotelliin tutustumisen jälkeen lähdettiinkin heti veljeni uudella autolla luomaan ensisilmäystä alueeseen.


Simpsoneista tuttu koulubussi. :)
Veljeni asunto, niin nättiä. :)
Sitten hypättiin pyörien selkään, oli muuten hyviä pyöriä. Pyörävuokra oli noin 5$/päivä ja noita pyörän vuokrapaikkoja oli ympäri kaupunkia. Jos halusi vaikka mennä poikkeamaan jossakin kaupassa, niin pystyi jättämään pyörään vuokrapaikkaan ja lähteä taas matkaan, kun itselle sopi. Kätevää!

Minä ja äiti värikkäiden talojen edessä.

Pyöräilyreittiä.
Pyöräilyreissun ensimmäinen etappi.
Hyvä etten peruuttanut liikaa. :)

Kivat maisemat lenkkeilyyn.
Lincoln-muistomerkki.

Muistomerkin sisältä.
Tästä kuvasta voisin teetättää suurennoksen, ainoastaan tuo valo tuossa ylhäällä vasemmalla häiritsee.
Kuka muistaa tämän kuvan Forrest Gumpista?
Aurinko laskee..

George Washingtonin muisto-obeliski.
The White House
Seuraavassa DC osassa mm. shoppailua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti