lauantai 24. syyskuuta 2011

Seikkailija ja epäilijä

Kävin eilen hankkimassa Vaasan kaupunginkirjaston kortin, jonka hankkimista olinkin jo pitkään miettinyt. Nyt sitten eilen kirjasto sattui sopivasti kohdalle ja ajattelin hoitaa homman pois alta.

Tuli lainattua pari kirjaa ja aika pitkän tovin siellä vietinkin, mielenkiiintoista tutkia uusia paikkoja ja tutustua rauhassa kirjoihin. Oli aika paljon isompi kirjasto kuin Seinäjoella oli, joten sekin vaati totuttelemista. Itseäni kiinnostaa Vaasan pitkä historia ja pari kirjaa siitä aiheesta lainasinkin. Keskustassa on eräs rakennus, jonka historiaa ja tarkoitusta olen miettinyt. Nyt tuli siitäkin sitten luettua ja utelias sai tyydytyksen. :)

Lainasin kirjan kissan 9 luonteesta ja osui ja upposi täysin!Tuli hyvin selväksi, että Elvira on tuo 6 eli epäilijä ja Johnny 7 eli seikkalija.
Epäilijästä sanotaan mm. seuraavaa:

Kuutoskatin mielestä kaikkiin muutoksiin pitää suhtauta tietyllä varauksella. Perheen uusi tulokas, outo ruoka tai vaikkapa uutuuttaan kiiltelevä loikuilualusta vanhan ja virttyneen tilalla saavat epäilijäkissan varuilleen. Vieraisiin se suhtautuu varsin epäluuloisesti. Mielalat, toiveet ja tarpeet on helppo ymmärtää sen käytöksestä. Yhdessä oleminen on aralle kuutoselle tärkeää, ja se hakeutuu mielellään turvalliseen syliisi torkkumaan (meillä Elvira ei kylläkään viihdy sylissä vaan ihan siinä vieressä). Joskus saattaa tuntua, ettei karvatassusi luota sinuun ollenkaan. Tämä ei pidä paikkaansa. Kuutosen täytyy saada välillä testata kärsivällisyyttäsi. Kapinalliseksi heittäytyessään se ei välitä komenteluistasi tai kutsuistasi tuon taivaallista. Ainoastaan korvien liikkeistä voit päätellä sen kuulleen (niin totta!). Kuutostyypin kissa on miellyttävä, rauhallinen ja uskollinen lemmikki. Osoita kuutoselle erityistä huomiota ja hellyyttä, niin se antaa sinulle itsestään parhaimmat puolensa. 

Seikkalijasta sanotaan mm. seuraavaa:
Tämä valopilkku nauttii elämästä, kehrää paljon ja jatkuvasti. kissa, jolla on huumorintajua? Kyllä vain!
Kissasi tapoihin kuuluvat myös kerjääminen ja pöydältä varastelu (Johnny ei kyllä varasta, syö vain silmillään). Johnny tulee vaikka yläkerrasta asti jääkaapille sekunnista, kun kuulee että kalkkunarasia avataan!! Lemmikkisi juttelee mielellään kaikenlaista hauskoita asioista. Niin se tekee kenen tahansa muunkin kanssa, joka vain jaksaa kuunnella. Se kokeilee kaikkien läsnäolijoiden syliä, myös sen yhden, joka ei erityisemmin kissoista välitä. Seiska on harvoin stressaantunut (niin totta!). Onnellinen seiska on säteilee tyytyväisyyttä. Se on aktiivinen ja hurmaava lemmikki eikä kapinoi kaikkia sääntöjä vastaan (ainoastaan turkin kuivaus saa Johnnyn ihan paniikkiin).
Kirjan kirjoittaja todella on tiennyt mistä puhuu. :)

Leivoin äsken kauralastuja, joita vien huomenna kotiinkotiin ja mummolaan. Huomenna siis vanhat kotiseudut kutsuu. :)

3 kommenttia:

 1. Tunnistin, Elvirasta ja Johnnystä siinä
  kerrottiin :)

  VastaaPoista
 2. Hei Satu!

  Toivon ettet pahastu, mutta ajattelin vinkata, että Fantsulan blogikirppikseni on taas avannut ovensa ja löytyy osoitteesta http://www.fantsula.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Heippa,

  En tietenkään pahastu. :) Pitää käydä vilkaisemassa!

  VastaaPoista