keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Hop Hop Hobbalot

Hobby Hall on mielestäni kohottanut ilmeettään todella hyvin viime vuosien aikana. Valikoima on ajankohtaista ja hyvin mietittyä. Tämä ei ole mikään maksettu mainos, vaan olen oikeasti tätä mieltä. Muistatteko ne ajat, jolloin ei haluttu sanoa että jokin tuote on tilattu Hobby Hallista. Minä ainakin muistan, mutta nyt tilaan sieltä mielelläni ja tarvittaessa saa isompia ostoksia osamaksulle. Toimii, korkokaan ei ole mikään suuri. Telkkarissa on ahkerasti mainostettu Hobbaloita ja pitikin sinne tietty mennä katsomaan, että mitä on tarjolla...ja nyt sitten haluaisin tilata vaikka mitä.

Villeroy & Boch New Wave -lasikulhot 35€/4kpl
Flo G -neuleviitta 32,90€
Flo G -neuletakki 32,90€
Flo G -toppatakki49,90€
Luhta Home -kylpypyyhe 11,90€
VM-Carpet Firenze-villapaperinarumatto alk. 135€ (olisi juuri sopiva keittiöön!)
Samsung WD8704EJA -pesukone+kuivausrumpu yhdessä 649€ Onko kokemuksia tästä kenellekään? Me todella tarvitsisimme kuivausrummun karvaisia lakanoita varten!
Sellaisia löytyi tällä kertaa, mitään en ole siis vielä tilannut. Tuo pesukone olisi tärkeä mutta epäilen sen toimivuutta ja joitakin kommentteja siitä löysinkin ja ne eivät olleet niin imartelevia...

12 kommenttia:

 1. Meille myös harkittiin tuota kuivaavaa pesukonetta kun kodinhoitotila on alle kolme neliötä. Kodinkoneliikkeen myyjä oli sitä mieltä, että ajatus on kaunis, mutta ei toimi. Kuivurin tehot eivät riitä vaan pyykki jää nihkeäksi... Meille tuli perinteinen pesutorni ja päivääkään ei ole katunut kuivurin hommaamista, vaikka tilaahan se söi pienestä kopista yhden kaapin verran.

  VastaaPoista
 2. Oh tuo viitta juttu on kaunis, sopisi varmasti hyvin. Aloin itsekin selamaan Hobbyn kuvastoa ja siellä oli ihan kivoja vaatteita ja muuta. Saas nähdä miten käy.

  Ystävälläni on kuivaava pesukone ja itse on siihen ihastunut. Ei kuulemma kuivaa ihan kuivaksi saakka, mutta ei tartte kauaa enaää roikottaa narulla.

  VastaaPoista
 3. Heippa Zenni ja Dahlia!

  Keskustelin tuosta pesukoneesta ystävien kanssa myös ja kyllä nyt taitaa enemmän olla niitä negatiivisiä puolia kuin positiivisia. Sitä torni hommaa on nyt pakko vaan ruveta miettimään. Se on vaan niin ruma ilmestys kylppärissä, vaikka ei se nyt mikään pieni kylppäri ole mutta silti. Se on niin pelottava korkeudessaan!

  Minä tilasin tuolta Hobby Hallista nyt sitten jotain, paljastan sitten kun paketti tulee. :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on LG:n vastaava ja on ollu mahtava laite. Riippuu täyttöasteesta ja pyykin laadusta kuinka kuivaksi sillä saa, mutta esim pyyhkeet on kyllä ollu ihan valmiita kaappiin, kunhan ei oo liian täyteen konetta työntäny. Vaatteita harvemmin kuivaan koneella ihan sähkönkulutuksen takia. Yleensä kuivausohjelmalla meillä pyöräytetään pyyhe- ja lakanapyykki. Lakanat jätän hetkeksi jäähtymään yleensä kuivaustelineen päälle. Siinä ne kuivuu lopullisesti. Ei siihen kauhean pitkään menee. Varmasti ihan oikea kuivausrumpu on parempi, mutta tuo on erittäin hyvä vaihtoehto kerrostaloasunnon pienehkössä kylppärissä.

  VastaaPoista
 5. Kuivaaja pilaa vaatteet!

  VastaaPoista
 6. Kuivaaja ei ole yhtään ainutta vaatettani pilannut ja olen sentään ainakin neljä vuotta kuivattanut lähes kaiken kuivurissa! Nekin, joiden pesuohjeessa rumpukuivaus kielletään. Yksi täysvillainen pipo kutistui, mutta se joutui koneeseen vahingossa muun pyykin seassa. Ainoat vaatteet joita en ole kuivuriin änkenyt on neuleet ja kaarituelliset rintaliivit sekä tekniset vaatteet. Kaikki muu on kuivattu rummussa ja mitään eroa en huomaa kulumisessa. Pölyn määrä asunnossa on taas pienentynyt huomattavasti. Kuivurilla kun ei aina tarvitse kuivata täydellä teholla vaan on olemassa ns. hellävarainen mahdollisuus. Osa kuivureista on jopa sellaisia, että niihin voi neuleetkin laittaa! Omani ei kuulu niihin.

  Kuivaajan käyttö on energiataloudellisempaa kun narukuivatus silloin kun kuivataan pyykki sisätiloissa lämmityskaudella. Märkä pyykki nimittäin viilentää sisäilmaa, jolloin lämmityskustannukset nousee. Öljy- ja sähkölämmittäjän kannattaa huomioida tämäkin seikka kun pyykkiä kuivaa...

  Yksi tuon kuivaavan pesukoneen puutteista oli muuten se, että kuivausmäärä oli paljon pienempi kun pesumäärä. Itse pyrin pesemään aina mahdollisimman täysiä koneita, joten kuivaus olisi pitänyt suorittaa kahdessa erässä.

  Minulla on kyllä kaksi lasta, joten pyykkiä tulee räjähdysmäisiä määriä, toinen kun vielä on niin pieni, että pisuvahinkojakin sattuu monta kertaa päivässä ja lakanapyykkiäkin on ihan viikottain pestäväksi. Kuivuri on meillä ihan välttämätön kun näin syksyllä mm. ei vielä lämmöt ole päällä ja kosteuden takia pyykki ei kuivu ulkona eikä sisällä.

  VastaaPoista
 7. "Kuivaajan käyttö on energiataloudellisempaa kun narukuivatus silloin kun kuivataan pyykki sisätiloissa lämmityskaudella." ja "Yksi tuon kuivaavan pesukoneen puutteista oli muuten se, että kuivausmäärä oli paljon pienempi kun pesumäärä." Eli se miten se voi olla energiatataloudellisempaa???? kuin narukuivaus? HEH

  VastaaPoista
 8. "Märkä pyykki nimittäin viilentää sisäilmaa, jolloin lämmityskustannukset nousee " Ei meillä ainakaan olohuoneessa pyykkejä kuivata.

  VastaaPoista
 9. Täällähän on käyty hyvää keskustelua kuivaavan pesukoneen käytön hyvistä ja huonoista puolista! Ainahan se menee niin, että kaikilla asioilla on aina hyvät ja huonot puolet. En ole oikein vielä tehnyt päätöstä asian suhteen. Pääasiassa tulisi kuivaamaan ainoastaan lakanat ja pyyhkeet. Jotenkin tuo olisi helppo ja kauniimpi ratkaisu, kuin se kammottava torni..

  VastaaPoista
 10. Anonyymi, puhuin yleisesti kuivurista, en kuivaavasta pesukoneesta. Ja kyllä sitä pesuhuonettakin kuule öjyllä ja sähköllä lämmitetään! Ei se millään keijupölyllä lämpiä...

  En minä tätä päästäni keksinyt, työtehoseura on tutkinut asiaa. Kaikki meistä eivät asu taloyhtiöissä vaan maksavat lämmityksestä pitkän pennin vuositasolla. Minä pyrin aina kuivaamaan pyykit pihalla, talvellakin. Syksyllä ja keväällä vaan ei mikään kuivu ulkona. Tällöin kuivaan pyykit kuivurissa kun tulee ekologisemmaksi kun narulla kuivaaminen.

  VastaaPoista
 11. Meillä ei pesuhuonetta lämmitetä öljyllä eikä sähköllä vaan vesikierto tulee suoraan pannuhuoneesta jossa poltetaan omia puita :)

  VastaaPoista
 12. No siinä tapauksessa tuskin kannattaa kuivuria käyttää. Ainakin jos puut on ilmaisia.

  Tosi monella on turhaan "huono omatunto" rummun käytöstä, vaikka itseasiassa monet omakotitaloudet ja taloyhtiötkin maksavat vuositasolla pieniä omaisuuksia siitä ilosta, että pyykkiä kuivataan narulla sisätilassa. Harva sitä ajattelee kun pyykkiä kuivaa, että märkä pyykki laskee huomattavasti huoneen lämpötilaa. Jonka seurauksena sitä lämmitysenergiaa kuluu paljon enemmän.

  Meillä on kaukolämpö, mutta nykyisillä kaukolämmön hinnoilla kuivuri tulee silti halvemmaksi kun narukuivaus...

  VastaaPoista