sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Oasis of the Seas pähkinänkuoressa

Moni teistä halusi kuulla lisää tästä mahtavasta laivasta, jolla vietimme kokonaisen viikon. Meni muuten nopeasti tuo aika. BTW tulin eilen työmatkalta Helsingistä, lentelin taas lentokoneella. Nyt olen saanut tarpeeksi lentämisestä hetkeen. Ehkä Lontooseen joulukuussa seuraavaksi? :)

Mieheni hoiteli laivamatkan varauksen aika itsenäiseisesti. Kyseli toki minulta millainen hytti otetaan jne. Laivan osuus matkasta taisi olla jotain 1000€/hlö luokkaa. Hinta ei ole paha, kun ottaa huomioon kuinka paljon ihminen syö viikossa, myös showt olivat ilmaisia. Lensimme Helsingistä ensiksi Lontooseen Finskillä ja sitten American Airlinesillä Miamiin. Hyvin jaksoi istua koneessa se 7 h mitä Lontoosta kesti sinne Miamiin. Meillehän kävi niin, että myöhästyimme meidän jatkolennolta ja meidät buukattiin seuraalle lennolle Miamiin. Lennon operoi British Airways. Myöhästyttiin jatkolennolta, koska Helsingin päässä oli ongelmia koneen kanssa. Paluulento oli New Yorkin kautta takaisin Helsinkiin. Sekin meni hyvin, leffat koneessa oli niin hyviä että ei edes malttanut nukkua! :) Finnairin asiakaspalvelu toimi mahtavasti, kun tein kaksi rekkua matkan jälkeen. Minulla on nyt uusi matkalaukku, koska se vanha sai pahoja kolhuja matkan aikana. Lisäksi jatkolennon missaamisesta saatiin Finnain plus -bonuspisteitä tilillemme.

Kun matka oli varattu, niin tuli hurjan paljon tietoa sähköpostiin laivasta ja sen mahdollisuuksista. Pystyi varailemaan esim. paikkoja esityksiin jos halusi. Toki varaamiset pystyy tekemään sitten ihan laivalta käsinkin. Joka hytissä on tv-jossa on Royal Caribbean tv-kanava. Sieltä pystyy seuraamaan kaikkia illan aktiviteetteja, omaa saldoa, erikoistarjouksia jne.

Meidän laiva lähti Floridan Ft. Lauderdalesta. Otimme shuttlebussin Miamista ihan satamaan asti, meidän hotelli järkkäsi sen. Heti kun nousimme autosta satamassa, niin oli joku vastassa ottamassa meiltä laukkuja. Hytin pystyi muuten itse varaamaan heti alussa matkaa varattaessa, aika kätevää! Otimme hytin 9. kerroksesta ja laivan keskiosasta. Merenkäynti ei tuntunut niin kovasti laivan keskivaiheilla, ei se kyllä kauheasti tuntunut missään vaiheilla. Saapuminen laivaan oli hyvin järjestetty, kaikki järjestyi yhdellä tiskillä. Kun kirjautuu sisään, niin saa sellaisen pankkikortin kokoisen kortin, jota käytetään laivalla ainoastaan. Eli siis siellä ei käytetä käteistä ollenkaan. Kortille pystyy rekisteröimään etukäteen luottokortin, joten kaikki laivalla tehdyt ostokset otetaan automaattisesti luottokortila kun matka päättyy.

Nyt kuvia meidän hytistä. Meidän hytissä oli parveke merelle, toki sai sellaisiakin jossa oli parvekkeet laivan keskuskadulle. 

Tuo sänky oli ihana, hyvin sai nukuttua!

Pöydällä mahtui hyvin meikkaamaan. Myös minibaari löytyi tuolta kaapista, oli maksullinen.

Joka päivä jaettiin hytteihin tälläinen. Näistä lehdistä löytyi kaikki oleellinen tieto seuraavasta päivästä ja saaresta.
Wc oli myös ihan hyvä.
Heti mentiin syömään hyttiin tutustumisen jälkeen. Kova nälkä oli!! Valittin paikaksi ilmainen Central Park Cafe. Tuolla oli oikeasti puisto, jossa oli paljon oikeita kasveja.


Sitten mentiin kannelle ottamaan kuvia loittonevasta Ft. Lauderdalesta. Tosin siellä oli muutama muukin..


Sitten mentiin takaisin hyttiin purkamaan matkatavaoita. Oli ihan mukavasti kaappitilaa, joten pystyi purkamaan koko matkalaukun sisällön kaappiin. Tämä kuva on meidän omalta parvekkeelta.

Ps. uusi maximekko Lane Bryantilta. ;)
Laivalla oli myös tietty SPA. Sinne mentiin sitten seuraavaksi, halusin jalkahoidon. Laivan hinnat tuolla SPA:ssa oli aika korkeat, oli selvästi laiva"lisää". Jalkahoito oli aika kovakourainen, Jamaicalta oli tyttö kotoisin. Tuolla oli muuten hauska juttu, että jokaisella työntekijällä oli nimikyltti ja siinä maa, josta hän on kotoisin. Ei ollut mielestäni kukaan Suomesta..?

SPA. Tuolla oli pääasiassa merkkinä Elemis.
Tuolla SPAn yhteydessä oli myös kuntosali, joka oli täysin ilmainen. Oli muuten hyvä ja iso kuntosali. Jalkaprässi oli todella tehokas, oli hieman uudempaa tekniikkaa kuin omalla salillani. :D

Joku teistä kysyi tuota tippauskulttuurista. Laivalla ei jätetty tippiä, koska ei siellä käytetty rahaa. Sitten viimeiseinä päivänä jätettiin meidän hyttipalvelijalle tippiä koko viikosta. Siihen tarkoitukseen jätetään tyhjä kuori edellisenä päivänä hyttiin.

Laivalla pääsee syömään hyvin, nälkä ei todellakaan tule. Me kävimme syömässä pääasiassa päivällä Wipe outissa tai yhdessä Bistrossa. Molemmat paikat olivat ilmaisia ja vaihtoehtoja ruoan suhteen löytyi. Myös pizzapaikka nimeltään Sorento´s Royal Promenadella oli ilmainen. Siellä kävimme usein myös illalla, koska se oli tosi hyvin auki. Sitten parina iltana kävimme hienosti ihan Dinnerillä, joka oli Opus-ravintolassa joka ilta. Kaikki oli maksutonta, menulta vain valitsemaan mitä halusi. :)Alkusalaattia syödessä.
namskista..
Shownäytöksiä on joka ilta Opal- teatterissa. Ensimmäisenä iltana taisimme käydä katsomassa Hairsprayn. Musikaalissa oli yhdessä pääroolissa Amerikan Idolsissa ilmeisesti ihan hyvin menestynyt laulaja, nimeä en nyt tähän hätään muista..


Sitten siellä oli myös tuollainen paikka, jossa pidettiin upeita vesinäytöksiä. Huimia uimahyppyjä 16 metrin korkeudesta!


Aikamoinen laiva se on. Vai mitä?
Laivalla järjestettiin kaikenlaisia tempauksia viimeisenä risteilypäivänä. Esimerkiksi myyntiin tuli kymmeniä erilaisia kello lahjapakkauksia hintaan 19,99$. Eli todella halvalla, meininki oli aikamoinen kun kaikki rynni hakemaan laatikoita. Jotkut osti niitä kymmeniä! Minä tyydyin ihan vain yhteen.


Laivalla saa hyvin ajan kulumaan, vaikka matkalla onkin niitä "merellä" -päiviä. Laivalta löytyy mm. minigolf, pöytätennistä, kuntosali, leffatetatteri (jossa ei käyty), kymmeniä uima-altaita ja poreammeita, surffausmahdollisuus, casino ym ym. Tekemistä oikeasti riittää! Juomapuoli laivalla on myös kunnossa. Minä otin esimerkiksi Sodapassin. Eli jos maksat noin 40$, niin saat ison cokiksen mukin käteen ja juoda laivalla virvoitusjuomia niin paljon kun ikinä jaksat viikon aikana. Laivalla on juoma-automaatteja joka paikassa ja koneissä on kymmeniä eri juomamerkkejä. Pelkästään cokiksesta oli varmaan joku 10 vaihtoehtoa (vanilja, kirsikka, sitruuna ym.). Samanlaisen passin saa myös esim. kaljan juontia varten. Suomalaisille vaarallinen vaihtoehto. ;) Tosin ei nähty miehen kanssa yhtäkään kännistä, aikamoista!

Voin siis suositella todella tätä laivaa ja muitakin Roayl Caribbean laivoja vaikka en niissä olekaan käynyt. :D
Kannattaa jättää pari Itämeren risteilyä väliin ja säästää näin hienoa matkaa varten!

Teen postauksia vielä Miamista erikseen ja tietty shoppailusta. Nyt ehdin varmaan taas olemaan paremmin blogin parissa. Ei ole työmatkoja tiedossa. :) Niin ja minulla on teille arvontaa hyvät palkinnot kuulkaas. ;)

4 kommenttia:

 1. Kiitos tästä esittelystä!
  Kuulostaa risteilyltä jolle minäkin voisin suostua lähtemään ;)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaapa mielenkiintoiselta, hauska että tuolla lähes kaikki kuuluu risteilyn hintaan! :)

  VastaaPoista
 3. Laiva vaikuttaa tosi kivalta! Ja maisemat tuolla ovat varmasti ihan omaa luokkaansa. Tuore rouva on kovin kaunis näissä kuvissa, ihana honeymoon teillä ollut! Tuttavaperhe oli risteilemässä vastaavalla laivalla Välimerellä, ja myös siellä se oli ollut toimiva konsepti.

  VastaaPoista