lauantai 18. helmikuuta 2012

Something about my "project"

Viime vuoden keväällä tuli ensimmäisen kerran mieleen, että täytyisi tehdä jotakin silloiselle olotilalle. Minulla oli aika paljon migreeniä ja tuntui, että lääkkeetkään ei auta kohtauksiin enää. Jouduinkin silloin tiputukseen hetkeksi, kun oli niin paha migreeni. Aloin tehdä muutoksia ruokavaliooni, mm. tarkkailin lisä- ja väriaineiden määrää. Aloin tekemään itse pirtelöitä, joissa oli mustikkaa, luonnonjogurttia, banaania ja rahkaa. Ruokavalion avulla tiputin painostani noin 6 kg. En ole koskaan ahminut ruokia suuria määriä, vaan lähinnä makeiset olivat ne heikoin kohta. Ja jos ei liiku, niin helposti sitä painoa tulee (niin ja kai ne geenit määrittelee myös jotakin, koska en ole koskaan ollut hoikka!!). Viime syksynä aloin sitten liikkumaankin, kun löysin täältä Vaasasta niin kivan salin, jossa viihtyy. Minuun vaikuttaa paljon kuntosalin ulkonäkö, yleinen fiilis ja meininki. Käyn Wasa Sports Clubilla, joka on kuuleman mukaan Suomen isoin. :)

Liikuntalajeina harrastan Zumbaa, kuntosalia ja nykyään myös Sh´Bamiä. Minulle sopii hyvin kuntosalilla rehkiminen, mukavaa vaihtelua ryhmäliikuntatunneille. Teen yleensä alkulämmittelyn kuntopyörällä 10 minuuttia, ehdin 10 minuutissa polkemaan yli 3km:n matkan aika korkealla vastuksella. Sen jälkeen teen käsiä kolmella erilaisella laitteella. Sitten teen vatsoja kahdella erilaisella laitteella ja viimeisenä jalkoja. Teen yleensä 3x15 toistoja. Lopuksi menen vielä crosstrainerille 10 minuutiksi. Zumbaaminen on kivaa, aluksi en pysynyt tahdissa niin hyvin, koska tahti oli aika nopea. Mutta nykyään tietää jo liikkeet paremmin ja tietty kunto on parantunut. Minuun vaikuttaa musa paljon ja olin aivan fiilareissa, kun Sh´bam -tunnilla tuli Beyoncein Girls (run the world). Silloin huomaa tekevänsä täysillä, kun musa on kohdillaan. :) Piti muuden käydä Youtubessa taas käydä katsomassa tuo video, kun se on niiiin hyvä.


Sh´bam tunnit pitävät sisällään enemmän show-meininkiä verrattuna Zumbaan. Ei niinkään ole latinorytmejä vaan musa on nopeampaa ja musalistojen kärjestä. Tunnilla tuli tehtyä paljon hyppyjä ja iso eleisiä liikkeitä, menen kyllä vielä uudestaan niille tunneille, oli aika mielenkiintoista. :)

Tavoitteena on vielä pudottaa painoa, mutta en ota asiaa liian tosissani. Käyn liikkumassa edelleen noin 3x/vko ja hiihtäminen on myös mukavaa. Ulkona syömässä käyn edelleen ja jos tekee mieli jotain, niin sitä myös tilaan miettimättä niinkään kaloreita. Menemme muuten miehen kanssa huomenna syömään hotelliaamupalan, koska se on tarjouksessa vain 7€/hlö. Todella edullista, kun saa syödä niin paljon kuin napa vetää. :))



8 kommenttia:

 1. tuleekohan tämäkään läpi? mikähän tuolla Evansilla voisi olla Suomen kokoa 52 vastaava koko, voitko auttaa ja sieltä ei taida voida tilata ilman luottokorttia, mulla visa elektron..kiva blogi sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli läpi. :) Evans on tosiaan viime aikoina ollut aika arvoituksellinen noiden kokojen suhteen. Itse tilasin viimeksi kokoa 24 olevan tunikan, joka ei ollut venyvää matskua. Mutta ehkä kuitenkin suosittelisin tilaamaan kokoa 26.

   Poista
 2. Kiva asenne sinulla tuon projektin suhteen! Itsellänikin on ollut yrityksiä, mutta tuppaavat lässähtämään liian ryppyotsaisen ja tiukan suhtautumisen vuoksi... Pitäisi varmaan ottaa oppia sinun asenteesta. :) Mutta ethän laihduta liikaa - ettei meidän tarvitse jättää jäähyväisiä näin kivalle plus -koon muotia esittelevälle blogille.. ;)

  Hanne-Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ei minusta saa varmaan koskaan laihaa, tekemälläkään. :D

   Poista
 3. Kauan noi sun salitreenit yleensä kestää? Tunnin? Tekikö tuon ohjelman sulle joku personal trainer vai ootko itse tehnyt sen? Treenaatko ollenkaan vapailla painoilla? Ootko huomannut kehitystä, eli että saa laittaa isompia vastuksia laitteisiin? Kuinka usein treenaat lihaskuntoa (eli montako kertaa se on tuosta 3 kerrasta viikossa) ? Kysymystulva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos menen pelkästään salille, niin silloin treeni kestää 1h-1½h. Tuohon salijäsenyyteen kuuluu personal trainer -ohjaus, mutta olen tullut aina kipeäksi juuri silloin, kun minulle oli siihen varattu aika. Eli se pitäisi käydä vielä läpi, hintaan kuuluu 1 ohjaus. Veljeni on joskus minulle tehnyt saliohjelman ja nyt olen sitä yrittänyt muistella. Vapailla painoilla en ainakaan vielä treenaa, mutta personal trainer varmaan neuvo sitten niiden käytössä. :) Kehitystä olen kyllä huomannut, saa laittaa isompia vastuksia ja syke ei ole niin korkealla, kun treenaan esimerkiksi cross trainerilla. Minulla on tapana tehdä niin, että ennen Zumbaa teen salilla lämpöharjoituksen. Siinä poljen kuntopyörällä ensiksi 10 min. ja sitten treenaan käsiä ja jalkoja jonkin verran. Mutta jos en mene Zumbaan tms., niin silloin teen enemmän toistoja ja useimmilla laitteilla.

   Poista
  2. Sulla on ilmeisesti sykemittari, paljon kuluu kaloreita yleensä salitreenissä/zumbassa? :)

   Poista
  3. Itseasiassa minulla ei ole sykemittaria. Cross trainerissa on monia ominaisuuksia, mm. syken ja kaloreiden mittaus. Muistelin, että aluksi sykkeeni oli korkealla, vaikka olin vasta polkenut jotain 5 minuutin ajan aika pienellä vastuksella. Silloin syke huiteli jossain 180 paikkeilla. Nyt pystyn polkemaan 10 minuuttia isomalla vastuksella ja syke ei mene välttämättä edes 180 asti. :)

   Poista