sunnuntai 19. syyskuuta 2010

London: Day 2.

Tuolla Holiday Inn hotellissa sai tosin hyvin nukuttua. Päivät oli tosin aika aktiivisia, joten ehkä siinä yksi syy hyviin yöuniin.

Perjantaina sitten lähdettiin hyvän aamupalan jälkeen liikkeelle. Tuolla hotellissa oli muuten aamupala muuttunut viime kerrasta. Harmi, kun kuvia en aamupalasta huomannut ottaa. Tarjolla oli kuitenkin perus englantilaista aamupalaa, eli pekonia, munakokkelia, paahtoleipää, papuja, marmeladia jne. Oma aamupalani koostui aina lähinnä Kellogsin täysjyvämuroista, teestä, (ihanista ja rasvaisista!) croisanteista ja banaanista. Kotonahan syön siis lähinnä aamuisin vain pari palaa ruisleipää ja paahtoleipää ja teetä. Tuolla hotellin aamupalalla pärjäsi siis ainakin sen 6 tuntia eteenpäin ihan hyvin.

Perjantaina ohjelmassa oli jokilaivaristeily ja Buckingham Palacen vahdinvaihto. Hassua sinänsä, että en ole koskaan ennen ollut tuota vahdinvaihtoa ollut seuraamassa, vaikka Lontoossa on tullut käytyä jo monta kertaa. Tällä kertaa matkaseurueessamme oli henkilö, joka sinne halusi ehdottomasti. Sinne siis suunnattiin ihan ensimmäisenä, otettiin metro Victoria Stationille, josta on lyhyt kävelymatka palatsille.

Paikalla oli turisteja paljon, kun saavuttiin sinne siinä puolenpäivän aikaan.


Siinä se on. Voitteko kuvitella, että tuossa palatsissa on 775 huonetta!


Sitten kun vaihto oli nähty lähdimme kohti Thamesin jokilaivaristelyä. Se lähti London Eyetä vastapäätä, olikohan sille paikalle muuten oikein joku nimikin?Siihen viereen oli parkkeerattu sota-alus, joka on palvellut 2. maailmansodassa.


Itselleni ainakin jokilaivaristeilyn mielenkiintoisin kohde oli Tower Bridge.


Risteily päättyikin meidän osalta tuohon sillan viereen. Ostettiin sellainen tunnin matka, joka olisi vienyt siis takaisin lähtöpaikkaan. Mutta päätettiin sitten hypätä jo tuossa sillan vieressä pois. Kannatti hypätä, koska paikka oli tosi ihana ja meille kaikille ennestään tuntematon. Sieltä sai ostaa matkamuistoja Tower Bridgestä.


Tuonne linnaan olisi myös päässyt tutustumaan, mutta jätettiin väliin.


Tower Bridgen jälkeen suuntasimme syömään Pizza Huttiin Queenswaylle. Siitä ei olekaan sitten kuvaa, kun oli niin hurja nälkä! Lähempääkin olisi varmaan löytynyt Pizza Hut, mutta tiesimme ainakin varmaksi, että tuolla Queenswayllä oli Pizza Hut. Meillä on ollut aiemmin hotelli tuolla suunnalla.

Ruokailun jälkeen kävelimme Hyde Parkia pitkin Marble Archille, jossa sijaitsee Evansin lippulaivamyymälä. Hyde park on todella kaunis ja ilma oli mitä kaunein. Aurinko paistoi, lehtiä tippui ja jonkin verran myös tuuli. Harmi, kun kamerastani loppui akku juuri, kun pääsimme Hyde Parkiin. Saan varmaan vielä matkakumppaneiden kamerasta kuvia sieltä Hyde Parkistakin. Sieltä sitten jatkoimme kävellen pitkin Oxford Streetiä ja poikkesimme aina välillä kaikissa pikku liikkeissä. Perjantaina en muuten ostanut mitään, Evansin valikoima oli kerta kaikkiaan niin huono. Paitsi Starbuckissa tuli kyllä käytyä, siellä tilaan aina strawberries and cream, aivan taivaallinen nautinto. Kannattaa tilata, jos Starbucks sattuu kohdalle. Juomaan tulee siis nimensä mukaisesti mansikkaa, kermaa ja jäitä.

Oxford Streetin jälkeen kävelimme hotellille. Siinä vaiheessa kello näytti varmaan jo jotain kahdeksan illalla. Päivät Lontoossa menevät tosi nopeasti, vaikka tuntuu ettei päivän aikana edes kerkiä tekemään kuin pari juttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti