torstai 27. marraskuuta 2014

Vauvajuttuja

Nyt on hyvää aikaa tehdä postausta, kun oma äiti tuolla siivoaa tätä meidän kotia. :) Mukavaa, kun itse ei pysty tekemään enää kunnolla siivousta, niin apu on lähellä. Minulla on vielä flunssaa jonkin verran ja lisäksi lääkärin määräyksestä minun pitää ottaa nyt loppuraskaus rauhallisesti. Vointini muuten on ihan hyvä, pääsen vielä hyvin taapertamaan tämän masun kanssa hyvin ja energiatasot on ihan kohdillaan. Hb on ollut koko raskauden ajan tosi hyvissä lukemissa, niin se varmaan on vaikuttanut omalta osaltaan tähän jaksamiseen :)
Askarreltiin eilen äidin kanssa joulukortteja sellaiset 3 tuntia. Yleensä ollaan tehty ne itsenäisyyspäivän aikoihin tuolla vanhempieni luona mutta nyt en uskalla lähteä enää tuonne 150km:n päähän, jos vaikka synnytys käynnistyykin. Missaan lisäksi nyt pappani isot juhlat mutta ei voi mitään, sieltä kotoa on lähimpään sairaalaan joka tapauksessa matkaa tunnin verran, niin ei viitsi ottaa riskiä.

Osa teistä on kysellyt vauvajuttujen perään, että mitä ollaan hankittu. On se kyllä sellainen viidakko pelkästään jo vaunujen osalta, että mitä merkkiä sitä nyt lähtisi ajattelemaan. Ystäväni kokemuksen perusteella me hankittiin käytettynä saksalaisen Hartanin vaunut. Monelle tuo merkki ei sano varmaan mitään, Emmaljunga on ehkä se eniten tunnettu merkki. Omaa henkilökohtaista kokemusta ei vielä vaunuista sattuneesta syystä ole mutta pitää myöhemmin palata asiaan. ;)


Vaunut on tosiaan käytetyt mutta erittäin vähäisellä käytöllä olleet, löydettiin nämä huuto.netin kautta. Myyjä asui tässä aika lähellä meitä, kätevää. :) Hinta oli myös hyvä, mukaan tuli mm. tuo hoitolaukku. Uutena kuulemma pelkästään hoitolaukku maksanut 100€.
Matkarattaita meillä ei vielä ole mutta eiköhän ne tule hankittua tässä myös.

Turvakaukalo on ehkä se tärkein hankinta, koska se pitää olla valmiina sitten jo sairaalassa. Vaunuja ei tarvitse vielä ensimmäiseen 2 viikkoon ainakaan, kun vauvaa ei saa viedä ulos lenkille  vielä niin pienenä, ainakaan talvella pakkasten aikaan.

Meille oli selvää, että turvakaukalon merkki pitää olla Maxi Cosi, se sopii noiden vaunujen kanssa yhteen.Turvakaukaloa en menisi ostamaan käytettynä, vaunut on eri asia.


Sitteriksi hankittiin tuo BabyBjörnin suosittu malli, miehelleni oli heti selkeää että tuo se pitää olla. Hänen ystävällä oli niin hyviä kokemuksia tuosta, että en sitten pistänyt vastaan. :)
Kokeiltiin pikkuiselle hankittua haalaria tuon turvakaukalon kanssa, että miten siihen sopii. Onneksi siinä oli nuo aukot takana, että saa kiinni kunnolla. Tuo haalari oli ensimmäisiä ostoksia pikkuiselle ja ei silloin huomattu ajatella, että siinä pitää olla ne aukot turvavyötä varten. Haalarin merkki on KappAhlin Newbie. Suloisia juttuja tuossa sarjassa, ihanan maanläheisiä sävyjä. Minä en tykkää oikein värikkäistä lastenvaatteista, kaikki vaatteet on tullut hankittua harmaana, sinisenä, valkoisena, tai beigenä. :)


Vauvamasu näyttää tällä hetkellä tältä, kasvua on tapahtunut. :D


Saatiin muuten tehtyä vihdoinkin se tilaus Ikean Bestå-sarjasta. Tilattiin se tosiaan nyt sitten netin kautta, ei tarvitse lähteä Tampereelle harhailemaan. Tilaukseen lähti iso kirjahylly ja lisäksi tv-taso, molemmat tulee tänne olohuoneeseen. Minäkin saan sen Ektorpin tuolin tuonne pikkuisen huoneeseen, sattui olemaan juuri kanta-asiakas tarjouksessa, niin se lähti ilman muuta tilaukseen. Harmi vaan kun joutuu odottelemaan tilausta vielä sellaiset pari viikkoa, ihme juttu kun toimitus kestää noin kauan aikaa. Toimituskuluja tuli muistaakseni 69€ edestä, ei paha..sama olisi joka tapauksessa mennyt bensaan. Nyt vain pitäisi malttaa odottaa...

 Muuten meillä on nyt valmista täällä kotona rempan osalta siis. Mies meni vielä repimään yhdeltä seinältä tapetit pois tuolta pikkuisen huoneesta ja maalasi sen kokonaan harmaalla. Tapetissa ei sinänsä ollut mitään vikaa mutta seinässä oli aikamonen kasa isoja ruuvin jättämiä jälkiä, koska ennen tuo huone oli miehen oma ja seinässä oli hyllyjä kaiuttimia varten. Nyt tuli siis tuokin huone tehtyä, tosin sieltähän puuttuu vielä sisustaminen kokonaan. Mutta sillä nyt ei ole niin kiire, koska pikkuinen nukkuu joka tapauksessa pinniksessä, joka on meidän makuuhuoneessa. :)

Jouluisia juttujakin olen jonkin verran laittanut tänne meidän kotiin. Vielä on harkinnassa, että hakeeko tekokuusen varastosta ja koristelee sen vai laittaako takaterassille oikean kuusen, joka näkyisi kauniisti olohuoneen ikkunasta sisään.

Onko teillä siellä jo jouluvalmistelut hyvässä vauhdissa? :)


7 kommenttia:

  1. Kiva lukea vauvajuttuja. Muistan, miten kivaa oli, kun ostettiin vaunut esikoista varten! :) Tuntui hassulta, että niihin oli tulossa pian nukkuja. ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elena! :) Kuinka teidän muutto on sujunut? :)

      Poista
  2. kauniit vaunut, itse en uskaltaisi vaan ottaa valkoista väriä, sen verran kuraiset nuo mustatkin on :D Meillä on myös maxi-cosin kaukalo kakkosella ja on ollut tosi hyvä ja suht kevyt kantaakin.
    Mukavaa loppuodotusta ja ihana vauvamasu kuvassa, oliskohan tyttö tulossa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoisen kanssa saa olla kyllä varuillaan mutta on se niin kaunis, kaverilla on myös valkoiset. :) Kyllä meille on poika tulossa, ainakin niin kovasti uskotaan. :)

      Poista
    2. päättelinkin uusimmasta postauksesta että taitaa olla poika sittenkin tulossa :) Pienet pojat on varsin hurmaavia,meille ensin lupailtiin toista tyttöä mutta poikahan se oli kuitenkin.
      Tsemppiä viimemetreille

      Poista
  3. Niin onnesta hehkuva mamma siellä! :) Kaunis masu. Ihanat rattaat. Mukava lukea näitä vauva aiheisia postauksisia, vaikka en ole äiti, enkä raskaana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että kiinnostaa lukea vaikkei olekaan ajankohtaista sinun elämässä. Lisää vielä tulossa! :)

      Poista