torstai 8. huhtikuuta 2010

Something about shopping

Lupasin kertoa jotain plussamuodin perässä juoksemisessa ja tässä siitä ensimmäinen osa.
Painoni on vaihdellut aika paljon elämäni aikana (ihan luonnollisistakin syistä:), mutta ainakin jostakin 22 ikävuodesta asti olen käyttänyt ns. plussakokoja. Aluksi en oikein tiennyt, että mistä niitä sopivia vaatteita löytyy ja silloin tietty ei ollutkaan niin paljon valinnanvaraa kuin nyt on. Tosin eihän Suomessa vieläkään ole ainakaan omasta mielestäni kovin paljon oikeasti hyvännäköisiä mallistoja, joten suurimman osan hankinnoistani teen Britanniasta. Blogini linkkilistassa onkin lueteltu suurin osa sivustoja, joista tilaan. Moni varmasti miettii, että uskaltaako tilata luottokortilla ulkomailta, mutta minä ainakin suosittelen lämpimästä. Kertaakaan ei ole jäänyt paketti tulematta tai muutenkaan ollut ongelmia. :) Olen aina pitänyt kaikki tuotteet joita olen tilannut, koska palauttaminen on mielestäni liian työlästä. Helposti olen aina saanut myytyä kaikki tarpeettomat tuotteet huuto.netissä tai kirpputorilla.

Ensimmäinen ulkomainen plussakoon kauppa, johon kirjaimellisesti törmäsin vahingossa, oli Brittiläinen Evans.
Vuosi oli varmaan jotain 2003, kun pääsin elämäni ensimmäistä kertaa Lontooseen. Silloin kokoni oli kasvanut ja en oikein tiennyt, että miten pukeutuisin. Olimme viettämässä viimeistä iltaa Lontoossa, päätimme mennä tutustumaan paikkaan, josta seuraavana aamuna lähtisi bussi kentälle. Bussi lähti Marble Archilta ja siellä sijaitsee Lontoon suurin Evansin myymälä. Katsoin näyteikkunaa ja huomasin, että siellähän on hyvännäköisiä vaatteita ja jopa minun koossa! Seuraavana aamuna pakkasin matkatavarani ja hipsin hyvissä ajoin Evansille shoppailemaan ennen bussin saapumista. Meinasi tulla kiire, mutta sain kaksi kassillista ihania vaatteita mukaani. Vasta viime vuonna Evans alkoi toimittamaan tuotteitaan tänne meille Suomeenkin nettikauppansa kautta, tutustumaan pääsee tästä.Viime aikoina mielestäni Evansin valikoima on mennyt "tätimäiseen" suuntaan ja koot pienentyneet malleissa. Esimerkiksi nykyään Evansilla vaatekokoni on jopa 26, kun NewLookista tilaan kokoa 22. 

Pahoitteluni alla olevan kuvan laadusta. Latasin muuten koneelleni Gimpin kuvankäsittelyohjelman, jota yritän harjoitella käyttämään. Nyt käsittelen kuvia paintilla ja laatukin on sen mukaista. :(

Seuraavassa kirjoituksessa jatketaan samasta asiasta. :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti