sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Salaisuus

Minulla on ollut salaisuus tässä muutamien kuukausien ajan jo.

Se salaisuus on täällä vatsassani, meille on tulossa vauva joulukuussa.

Raskaus on tosiaan jo yli puolenvälin ja päätin kertoa tästä asiasta vasta nyt, äitiyspakkaus on jo haettu ja ajattelin nyt olevan hyvä hetki kertoa. :)
Mielestäni raskaus ei ole vielä näkynynyt niin paljon ulospäin, joten olen voinut pitää tätä pientä salaisuutta. Vai onko joku arvannut kuvia katselemalla? :)



Odotamme kovasti miehen kanssa pientä tulevaksi, onhan tämä meidän esikoinen. Potkuja on tuntunut jo muutanan viikon ajan, ihan hurja tunne tuntea ne potkut, varsinkin ensimmäisiä kertoja. Ei sitä oikein meinaa vieläkään tajuta, että sisälläni kasvaa ihminen!
Kaikki on mennyt hyvin tässä raskaudessa ainakin tähän asti. En ole kärsinyt pahoinvoinnista paljoakaan, muutenkin kaikki selkäkivut ja sellaiset ovat onneksi loistaneet poissaolollaan. Toivottavasti pysyvätkin pois.



Kaikkia ihanuuksia on tullut jo hankittua, vaatteet taitaa olla kaikki nyt aika hyvin hallussa. Ollaan ostettu osa ihan uutena mutta kyllä sanoisin, että suurin osa on käytettyä. Ostetiin miehen ystävän perheeltä iso kasa pienen vaatteita, oli juuri sellaisia vaatteita joita olen uutenakin hiplaillut mm. Benettonia ja Name it:iä. Meillä on siis sukupuoli tiedossa mutta en täällä sitä ainakaan vielä kerro. :)




Muutoksia pukeutumiseen on tullut esimerkiksi housujen osalta, vanhoja housujani en oikein voi enää pitää, koska vatsanympärys on jo kasvanut. :) Sitten toinen asia on kengät, jalkapöytä on hieman turvonnut ja suurin osa esimerkiksi korkokengistä ei mene enää jalkaan..tai menee mutta puristaa jonkin verran. Siksi jouduin laittamaan perjantaina juhlamekkoni kanssa ne ballerinat, vaikka luulin yhtien juhlakenkien vielä menevän jalkaani..olisi varmaan kannattanut sovittaa päiviä ennen juhlaa sen tuntia aiemmin sijaan. Yläosat minulla on suurin osa sellaisia a-mallisia, eli menee vielä hyvin. :) Mitään varsianaisia äitiysvaatteita en ole ostanut, hyvin olen pärjännyt kun löysin Seppälästä niitä mustia kapealahkeisia housuja. Niitä joudun käyttämään koko ajan, koska niissä on hyvä joustovyötärö, onneksi minulla on niitä usemmat. Tulisi muitakin värejä, esimerkiksi harmaata tai beigeä. :)

Nyt helpotti, kun sain täällä kertoa raskaudestani. Ei tarvitse pitää enää salaisuuksia. :)


61 kommenttia:

  1. Onnea oikein paljon! <3 Mä meinasin eilen kysyä, et ootko raskaana, ku näytti niin kauniin pyöreältä masu, mutta en sit uskaltanut kysyä! Eli mä siis kyl arvasin, mut toki vasta eilisesta vaatekuvauksesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kata Maria. Aika moni on arvannut, en yhtään arvannut. :D

      Poista
  2. Voi onnea! Ihania uutisia! :) Hauskaa, että Gosis-tyypeistä useampi on raskaana tai on jo saanut vauvan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi. On kyllä hauska yhteensattuma! :)

      Poista
  3. Oikein paljon Onnea Satu! Mä vähän ihmettelinkin miks sun jalkapöytä näytti pullealta :) kun ei oo ennen ollut siis. Itselläni näytti samalta kun olin raskaana :) Vielä kerran ONNEA! terkuin Anne Riksusta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hassua, että se jalkapöytä paisuu. Miksi? Koskahan tässä saa alka käyttämään koon 43 crocseja? ;)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. On tämä odotus kyllä ihanaa, varsinkin kun olo on tosi hyvä. Ainakin vielä. :)

      Poista
  5. Oi joi, ihanaa! :) Enpä olisi tällä kertaa ollenkaan arvannut. Valtavasti onnea ja ihanaa loppuraskautta teille! <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elena! Olen seurannut blogiasi silmä kovana, kun aiheet ovat olleet hyvin ajankohtaisia. :)

      Poista
  6. Hei onnea ja ihanaa! Eipä olisi asukuvista arvannut! Mutta näinhän se on, että monilla masu pullistuu vasta puolen välin jälkeen ja toisilla, etenkin toista kertaa raskaanaolevilla masu voi pullevoitua hyvinkin jo plustestin aikaan :) Ihanaa keskiraskautta, taidat elää parhaita viikkoja juuri nyt, kun hehkeyttä riittää, masu ei ole yhtään tiellä ja vauveli mahtuu pyörimään ja ilahduttaa vanhempia potkiskelemalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Hurjasti on kyllä eroja ihmisten masuissa! Nyt on kyllä hyvä olo, kun masu ei ole niin iso..vielä. :D

      Poista
  7. Oi että, paljon onnea!! :--)

    VastaaPoista
  8. No enpä olis kyllä arvannu! Oikein paljon onnea teille ja mukavaa loppuodotusta :)

    VastaaPoista
  9. Oikein paljon onnea tulevasta perheenlisäyksestä! <3

    VastaaPoista
  10. Ihana kuulla! Oikein paljon onnea =)

    VastaaPoista
  11. Onnea! En ole yllättynyt, siihen malliin olet hehkuttanut tuttujesi vauvoja ihaniksi :)

    VastaaPoista
  12. Paljon onnea! Ihana uutinen, jota ei arvannut :) Sinulla on mukava blogi.

    VastaaPoista
  13. Ihana uutinen! Oikein paljon onnea!! ♡
    -B-

    VastaaPoista
  14. Jos saa udella niin tarvitsiko kauan yrittää? Itsekin olen iso ja ollaan miehen kanssa suunniteltu perheenlisäystä. Pelottaa vain että entä jos menee vuosia ennen kuin tärppää. :/ Paljon onnea teille ja kaikkea hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa udella, ei mennyt kauaa. :) Voi se kestää kauan normaalipainoisilleki, on niin ihmiskohtaista. Toivotan onnea yrityksiin ja kannattaa varmaan ostaa heti ovistesti, jos teillä ei ole jo. :)

      Poista
  15. Hahaa!! Minä arvasin jo jonku aikaa sitten! :D

    Mahtavaa! Suuret onnittelut ja mukavaa odottelua!!

    Vakkarilukija KR ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain kuvasta aikaisemmin olleessa postauksessa. :) Ajattelin, että näyttääpä siltä kun vauva olisi tulossa! :)

      KR

      Poista
  16. Onnea onnea.En olisi kyllä aiemmin arvannut että perheenlisäystä on tulossa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osasin pitää hyvin salaisuuden siis, teki kyllä monta kertaa mieli kertoa!

      Poista
  17. Oikein paljon onnea! Minä eilen sain pitää ensimmäistä kertaa kolmen päivän vanhaa siskon poikaa. On hän vaan niin ihana.

    VastaaPoista
  18. Onnea! :) Tuli kyllä aivan yllärinä, vaikka mietinkin mikä sellainen olosuhteiden pakko on, kun piti korkkarit pois jättää edellisessä postauksessa.:)

    Itse olen suunnilleen sun kokoinen, eikä vauvaa ole meille kuulunut. Ainoa neuvo, jota lääkäriltä olemme saaneet, on laihduta. Tässä siis yritetään... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lääkäreillä on nuo helpot vastaukset, äh ärsyttäviä! Ei se ole ainoa oikea vastaus, sittenhän kaikilla normaalipainoisilla olisi lapsia ja näin ei todellakaan ole! Ovistesti kannattaa ostaa, sellainen digitaalinen. Tsemppiä!

      Poista
  19. No tuo oli hyvä syy rumille kengille! Onnea matkaan!

    Ja kun tässä on näitä lihavia kyselemässä että oliko vaikee tulla raskaaks, niin ite tulin kerrasta raskaaks n. 130 kilosena. Ja vauvan synnyttyä (n. 1kk synnytyksestä) painoin 10 kiloa vähempi kuin raskautuessa. Tsemii vaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen tässä vain laihtunut, vaikka yleensähän sitä painoa tulee. Kyllä ainakin itselleni raskaus sopii, esim. Hb on tosi hyvä ja verenpaineet. :)

      Poista
  20. Voi kuinka ihania uutisia, hurjasti onnea!! Täällä toinen plussakokoinen odottaja, meille pikkuista odotetaan saapuvaksi helmikuun lopulla <3
    Tiedän kyllä, että tämä ei ole odotusblogi, eikä varmaankaan sellaiseksi muutu, mutta olisipa ihana kuulla sinun kokemuksiasi ja ajatuksiasi raskaudesta ja odotuksesta plussakokoisena, kun tuntuu, että kaikki manaavat vaan riskejä ja ylipainon mukanaan tuomia mahdollisia komplikaatioita.
    Oletko löytänyt mitään kivoja kauppoja, josta löytyisi raskausvaatteita plussakoossa? Vai oletko mennyt ihan normivaatteissa..? Minulla on lähinnä hakusessa jotkut kivat housut, jotka menisivät päälle pitempäänkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koskettava kirjoitus oli blogissasi. <3

      Poista
    2. Niin ja olen miettinyt sen toisen blogin perustamista, en vain vielä tiedä riittääkö aika ja kiinnostusta kahteen blogiin. Seppälässä on hyviä GG -malliston joustoresori pöksyjä. Ei ahdista! :)

      Poista
    3. Perusta ihmeessä se odotus/vauvablogi jos vain jaksat!!
      Tulisi varmasti "tarpeeseen". :)

      KR

      Poista
  21. Onnea! Itse arvasin muutama postaus sitten :-) -Tuulis

    VastaaPoista
  22. paljon onnea, mie niin arvasin :)

    VastaaPoista
  23. Ihana uutinen! Onnea :)

    VastaaPoista
  24. Onnea. :)

    Törmäsin joskus ylipainoon liittyviä asioita tutkiessani tähän pluskokoisen raskautta ja synnytystä käsittelevään blogiin: http://wellroundedmama.blogspot.fi/. Ajattelin, että linkistä saattaisi olla jotain hyötyä. :)

    VastaaPoista
  25. Paljon onnea Satu!!!I have enjoyed your blog for some time now and its nice to see you looking so happy and beautiful.

    VastaaPoista
  26. Ihana uutinen, jota osasin kyllä odottaakin! :)
    Kaikkea hyvää odotukseen, raskaana olo on mielestäni parasta aikaa naisen elämässä, kaikkine ylä- ja alamäkineen ♡

    VastaaPoista