maanantai 15. heinäkuuta 2013

Tallinnaan matka käy

Tuolla ulkona on ihana ilma, vaikka siis sataa, tuulee ja on synkkää. I´m weird but I love it! Tosin nyt saisi olla parempi ilma, koska ollaan lähdössä matkalle miehen kanssa. Kivempi olla kaupungilla ilman sateenvarjoa. :)
Ensiksi mennään Helsinkiin yhdeksi yöksi ja sitten matkataan Tallinnaan. Olen todella innoissani tästä matkasta, koska olen ollut viimeksi Tallinnassa jotain 10 vuotta sitten. Mukavaa, että siellä käy euro nykyään. Olisiko teillä suositella jotain hyviä ruokapaikkoja ja kahviloita? Tykätään miehen kanssa meksikolaisesta ruoasta, tyyliin Amarillo. Majoitutaan Tallink Spa&Conferencessä, onko kenelläkään kokemuksia? Tallinnan vanhassa kaupungissa ainakin pitää mennä käymään, eikös siellä ollut se näköalapaikka? Muistan ne kauniit vanhat rakennukset sieltä, ovat lisäksi yllättävän hyvin säilyneitä.
Kuva täältä.
No niin kokemuksia kehiin, siellä ruudun toisella puolella on pakko olla Tallinnassa käyneitä? :)

14 kommenttia:

  1. Tallinnassa on tullut paljon käytyä, itse keskusta-alue on mielestäni aika tylsä ja mielelläni suuntaankin vähän Tallinnan ulkopuolelle. Siinä satamaa vastapäätä Rimin vieressä on hauska ravintola, jossa on ihania jälkkäreitä ja hyvää ruokaa buffet-tyyliin halvalla, nimeltään Kikka körts :D Hauskaa reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riiksu vinkeistä. Kävin tuolla Kikka Körtsin sivuilla, kai ne osaa suomea tai englantia tuolla? Kun sivuilla oli vain viroa. :D

      Poista
  2. Tallink Spa & Conferencessä tuli yövyttyä jokunen vuosi sitten (2009?). Hotelli oli ihan hyvä, moderni ja siisti. Keskustaan nähden se on vähän syrjässä, eli jos haluaa kovasti kiertää vanhaa kaupunkia, on sinne matkaa. MUTTA hotellin vierestä kulkee Hop on Hop off turistibusseja, joissa itse kävimme - sai ihan uuden kuvan kaupungista :) Vierestä menee myös raitiovaunu, jolla pääsee ihan keskustaan. Hotellin vieressä oli myös meidän mielestämme jännä nähtävyys, betonista rakennettu rakennelma joka on kai ollut Moskovan Olympialaisissa purjehduspaikka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Suvi! Minäkin katsoin, että hotelli vaikuttaa siistiltä ja tyylikkäältä, toivottavasti kuvat eivät kauheasti valehtele.:) Kiitos turistibussi vinkistä, varmaan tullaan käyttämään. Ne onkin tuttuja busseja, kun Lontossa ja New Yorkissa tullut niitä käytettyä. :)Ei ne tietty samoja busseja ole mutta ajatus sama. :D

      Poista
  3. Virukeskuksessa on Amarillo :) siellä me ollaan usein syöty

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä me varmaan jotain muuta nyt kokeillaan. Nimim. tänään viimeksi Amarillossa syönyt. :D

      Poista
  4. Ei Amarilloon, sinne pääsee kotonakin ;) Oma suosikki Tallinnassa http://www.texas.ee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, vaikutti hyvältä paikalta ainakin menun osalta. :)

      Poista
  5. Minä tykkäsin Tallink Conference & Spa -hotellista, joskin se tosiaan sijaitsee sataman läheisyydessä, eli keskustaan joutuu kävelemään jonkin matkaa. Amarillo löytyy sieltä Viru -keskuksesta, mutta itse suosin muunlaisia paikkoja ulkomailla. Pidin esimerkiksi Platz -ravintolasta, joka löytyy Rotermanni -aukiolta. Limoncello vanhassa kaupungissa oli myös ihan ok, keskiaikaista meininkiä olen testannut Peppersackissa ja maailman parhaan pihvin olen syönyt Troikassa.

    Oi, minä ihan ikävöin Tallinnaan kyllä! Mukavaa matkaa teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mansikka vinkeistä. Tuo Platzin menu näytti ehkä vähäsen liian hienolta meidän makuun, ollaan niin tylsiä tuon ruoan suhteen. :D Mutta tuo Peppersack vaikutti hyvältä!

      Poista
  6. ÄLÄ jätä ainakaan lukitsematonta laikkua hotellin portieerin säilytykseen jos laiva ei lähde ihan heti mutta huone on luovutettava. Minulta hävisi kaikki korut :/ Peppersack on todellakin kokemisen arvoinen ja jos vielä keskiaikaisempaa tunnelmaa haluaa sitä löytyy Peppersackin vierestä OldeHansasta. Kannattaa muuten tsekata siellä yläkerran vessa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Santtumari! Olisiko sinulla arvokkaitakin koruja siellä laukussa? Toivottavasti ei! Mutta ihan tyhmää tuollainen menetys jokatapauksessa, varastaminen saa minun niskakarvat pystyyn, kokemusta siitä valitettavasti on. Meillä on tarkoitus jättää laukut siihen säilytykseen mutta minulla ei ainakaan ole mitään arvokkaita koruja, meikit varmaan maksaa enemmän. :D

      Poista
  7. Satu, on siellä suomalainen kokki ainakin. Kyl ne Tallinnan rafloissa suomea usein puhuu :)

    VastaaPoista
  8. Ei nyt liity mitenkään aiheeseen, mutta piti tulla kommentoimaan, että Junarose- malliston vaatteita on jo myynnissä Zalandon verkkokaupassa. Valikoima on vielä aika suppea, mutta eiköhän lisää tule syksyä kohti. Lisäksi iso + siitä, että isointa kokoa voi ostaa Zalandolta. Joidenkin tietojen mukaan sitä ei olisi ollut tulossa Suomeen.

    VastaaPoista