tiistai 4. syyskuuta 2012

Muotia ja makaronilaatikkoa

Onko kukaan kuulluut, että kuinka KappAhl XLNT-kilpailussa on käynyt? Ihan hassua, että koko sivut ovat nyt hävinneet KappAhlin sivuilta. 2. osakilpailun äänestys päättyi sunnuntaina ja silloin ne sivut taisi hävitä, aika mielenkiintoista. :D

No, että ei saataisi kilpailusta vielä tarpeeksi..osallistuin jo seuraavaan. :D Ei tämä nyt suoranaisesti mikään kilpailu ole mutta ihan älyttömän mielenkiintoinen mahdollisuus! Puhun siis tästä.
Laitoin eilen jo hakemuksen menemään ja oli niin mukava kirjoittaa plussakokoisesta muodista ja siihen liittyvistä asioista. Muistan vieläkin sen hetken, kun ensimmäisen kerran vuonna 2003 pääsin Evansin liikkeeseen Lontoossa. Silloin en vielä tiennyt, että isokokoisten on mahdollista pukeutua kauniisti! Pitkä matka on kuljettu siitä hetkestä lähtien..ja paljon euroja kulutettu vaatteisiin. ;) Voisin käyttää tunteja pelkästään siihen, että kiertelisin vaatekaupoissa ja en välttämättä haluaisi ostaa mitään, vaan katsella ja ihastella. :) Lontoon Westfieldin ostoskeskuksessa silloin pari vuotta hupsahtikin se kokonainen päivä. Tosin käytiin leffassa ja syötiinkin, että ei se nyt ihan kokonaan liikkeissä käymiseen se aika mennyt.
Unelmani on, että saisin tulevaisuudessa olla tekemisissä plussakokoisen muodin parissa.

Lakkasin kynnet uudella Essien kynsilakalla French Affair, jonka tilasin Cheapsmellsistä.

Hienosti näkyy kissankarva roikkuvan tuosta yhdestä kynnestä. Kynsien päissä on Sally Hansenin kimallelakkaa, se ei kuitenkaan niinkään näy.

Ajattelin tehdä tänään elämäni ensimmäisen kerran makaronilaatikkoa, kun tuo mies niin kauniisti pyysi. Löydettiin tälläinen mielenkiintoinen ohje..toivottavasti tulee hyvää. :)

1 paketti (250 g) kylmäsavuporosulatejuustoa (Koskenlaskija)
5 dl kiehuvaa vettä
6 dl makaronia
1,5 l lihalientä
1 sipuli
400 g jauhelihaa
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 basilikaa
2 kananmunaa
0,5 dl emmentaljuustoraastetta(halutessasi)
Pilko juusto paloiksi ja liuota se kiehuvaan veteen. Anna liemen jäähtyä valmistelujen ajan. Keitä makaronit lihaliemessä melkein kypsiksi ja valuta ne hyvin. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja mausteet. Anna sipuleiden hetken aikaa pehmetä.
Sekoita munat sulatejuustoliemeen. Sekoita jauhelihaseos makaroneihin ja kaada voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle munaseos. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta. Anna laatikon kypsyä 200-asteisen uunin alaosassa noin 40 minuuttia.



9 kommenttia:

  1. kyllä minä ainakin vielä näen kilpailun sivut http://kilpailu.kappahl.com/fi/index.php?page=final
    tuon ensimmäisenkin osakilpailun kohdalla kävi niin, että he julkaisivat finalistit myöhemmin mitä olivat ilmoittaneet (itsekin yksi finalisteista :) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo linkki kyllä toimi mutta jos menee ihan kappahl.fi, niin sieltä ei pääse enää eteenpäin, koska ainakaan minä en näe siellä enää sitä kilpailu osiota ollenkaan. :) Mutta onneksi olkoon sinulle, kun olet päässyt finaaliin. Saa kertoa, kuka olet noista ekan kierroksen finalisteista, jos haluat. :)

      Poista
    2. aivan totta.. en ookkaan koittanu kappahl.fi sivujen kautta mennä..

      Poista
  2. ..vielä tuosta kilpailusta niin ei siitä ole mitn infoa tullut.. että itse huomasin olevani yksi finalisteista.. hassua ettei siitäkään ilmoitettu henk.koht. ja sitten ainakin minulle on epäselvää, että valitsevatko tuomarit itse ne 5 ja sitten vasta on finaali jne. vai pitääkö kaikkien 30 mennä jonnekin semifinaaliin vielä "näyttäytymään"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulin, että kaikille on ilmoitettu henkilökohtaisesti, merkillistä. Uskoisin, että tuomaristo valitsee ne 5 ja sitä ne haastatellaan. :)

      Poista
  3. Koko kisa on ollut kyllä luokattoman huono noin niinku teknisiltä ominaisuuksiltaan... Lähtien siitä että millainen ohjeistus annetaan, mitä tietoja lomakkeella kysytään (pidän aika omituisena sitä että kokoa tai mittoja tai mitään ei kysytty missään kohti, pikkukuvien perusteella sitten vaan arvioidaan), systeemi jpg-pakkasi ainakin omat kuvani ihan pilalle, osallistumisia ei moderoitu millään tavalla, kuvissa oli selviä tekijänoikeusrikkomuksia (seiskalogot), ilmeisesti mikään taho KappAhlin päästä ei ole vastannut kilpailijoiden sähköposteihin... siitä naurettavasta äänestyssysteemistä nyt puhumattakaan. Helpoimmillaan äänestyksen olisi voinut "haksoroida" ottamalla selaimesta käyttöön private browing -tilan, ei sillä että äänillä lopulta kauheasti väliä olisi, itse en jaksanut osallistumistani edes missään mainostaa. Ekat semifinalistit ilmoitettiin monta päivää myöhässä ja ilmeisesti finalistitkin valitaan vaan noiden pikkukuvien perusteella. Hyvä idea, KappAhl, vaan toteuttaa olis voinu paremminkin.

    Silti aika huikeeta että noin paljon tuli osallistujia. Viimeisen kilpailijan id oli 525, hutit ja vitsiosallistumiset ja tuplatkin huomioiden päälle neljäsataa naista lähti mukaan :) En ois ikinä odottanu noin paljoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle ainakin soitettiin ja kysyttiin pituutta, vaatekokoa, olenko ollut mallina ennemmin jne... mutta olen samaa mieltä, että oli vähän huonosti suunniteltu kisa :( mutta positiivista todella, että niin moni lähti mukaan :) -Juulia

      Poista
    2. Pääsit siis varmaankin finaaliin, 1. vai 2. kierroksella? Aikamoista epätietoisuutta kyllä tämän kilpailun kohdalla. :(

      Poista
    3. Pääsin tuosta 1. osakilpailusta.. on kyllä huonot ohjeet annettu tuohon kisaan..

      Poista