perjantai 24. tammikuuta 2014

Treenivaatteista ja liikunnasta

No niin, nyt vihdoinkin saan tämän postauksen tehtyä. Kestää ikuisuus ladata videoita YouTuben kautta, tämä video latautui noin 4 tuntia (!).


Videolla höpöttelen tosiaan omista treenivaatteistani, ei mitään maata järisyttävää infoa varmaankaan. :D

Tuossa sainkin kommenttia, että voisin kertoa hieman suhtautumisestani urheiluun ja mitä olen harrastanut aiemmin.
Jos tavoitteena ei olisi parempaan kuntoon pääseminen, niin en varmaan harrastaisi liikuntaa näin paljon. Nautin kyllä siitä tunteesta treenin tai urheilusuorituksen jälkeen, mutta mikään himourheilija en ole koskaan ollut. Pienempänä tykkäsin eniten joukkuelajeista, esim. pesäpallosta ja sählystä. Olen myös erittäin kilpailuhenkinen, ja halusin aina pärjätä niissä hyvin. Ei minua nyt ihan viimeisenä valittu joukkueisiin, mutta ei ensimmäisenäkään. Olen aina ollut pyöreä tai no en nyt ainakaan mikään laiha ole ollut koskaan. Äitini varmaan sanoisi tähän, että ihan normaali olit syntyessäsi. :D

Aloitin tälläisen "elämänmuutoksen "kuntokuurin" mikä nyt lie, tuossa pari vuotta sitten jo oikeastaan. Heh, monet saa siinä ajassa paljon enemmän aikaan. Kuten tuossa Jutta Gustafsbergin ohjelmassa, 6 kk:n aikana ihmiset laihtuu useina kymmeniä kiloja. Syy, miksi minä en ole laihtunut noin paljon edes tässä ajassa, on varmaan se että en ole ollut niin ankara itselleni. Olen pyrkinyt liikkumaan joka viikko (salilla tai zumbassa useimmiten) ainakin sen kerran. Ideaali tahti on 3-4 krt/vko. Salitreeniä teen kerrallaan 60-90 min. sisältäen venyttelyt ja lämmittelyt. Jos menen Zumbaan, niin silloin teen alkulämmittelyn useimmiten kuntopyörällä tai crosstrainerilla 10 minuutin ajan. Lisäksi jos on aikaa, niin silloin teen myös jalkatreeniä tai sitten esim. käsitreeniä. Käytän vapaita painoja ja laitteita. Enemmän tykkään tehdä laitteilla kuin vapailla painoilla. Tekisi mieli kokeilla CrossFit-tuntia. Ihmiset on saanut mahtavia tuloksia aikaan niillä tunneilla. Esimerkiksi White Trash Disease-Natan kroppaa katsellessa. Siihen tuntiin pitäisi olla kuitenkin pari, ilmeisesti?
Zumbassa olen käynyt jo pitkään, liikkeet on aika samanlaisia koko ajan. Mielestäni ohjaajat saisivat tehdä uusia ohjelmia useammin, heillä ei tunnu olevan oikein intoa tehdä niitä? Muuten ohjaajat on kyllä ainakin tuolla omalla salillani oikein hyviä.

Olen aika tyytyväinen olotilaani nyt, kun olen siis lisännyt liikuntaa. Jos olen ollut tekemättä mitään, niin sitten kyllä tulee sellainen olo, että pakko päästä liikkumaan. Näin talvisin käyn hiihtämässä myös, tai siis kävisin jos olisi tarpeeksi lunta. :) Kesällä tykkään pyöräillä, pelata tennistä ja lenkkeillä. Olen mielestäni löytänyt ihan hyvän olotilan nyt liikunnan ja syömisen suhteen. Nyt tammikikuussa en ole syönyt karkkia ollenkaan. Jos jatkossa söisi karkkia esim. kerran kuukaudessa? Ruokaa en ole syönyt koskaan mitään jättiannoksia, ennemminkin pitäisi muistaa syödä tarpeeksi usein. Se 3 tunnin välein olisi varmaan hyvä tahti, työpäivinä tuli huomattua että en ole syönyt esim. 6 tuntiin mitään. Silloin aineenvaihdunta hidastuu, jos ei muista syödä tarpeeksi usein. Lisäksi pitäisi syödä pieniä annoksia kerrallaan. Minulla se meni usein niin, että illalla tuli syötyä liikaa esim. leipää ja jotain muuta siihen lisäksi. Siitä olen yrittänyt päästä eroon, ihan hyvinkin sitä tulee syötyä esim. hedelmä illalla. Tosin treenin jälkeen on aina kova nälkä, mitähän silloin olisi järkevintä syödä?

Lähden tästä Emmerdalen jälkeen salille, saas nähdä mitä saan siellä tänään aikaiseksi. :)



19 kommenttia:

  1. Miten voikin ladata noin kauan? Mulla meni 53min video n. 2h. Mut kiva kun teit tällaisen. Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Pipsa! Onko tänä kone niin hidas sitten, sinullahan on pöytäkone? On varmaan tehokkaampi? :)

      Poista
  2. Proteiini pitoista ruokaa, treenin jälkeen illalla, jos se on samalla iltapala. Munakas tai smoothiet hyviä vaihtoehtoja, jos ei perinteisestä rahkasta ja marjoista piittaa. Plus lisäksi vielä hedelmiä. Pääasia, ettei niitä hiilareita tulis hirveesti illasta. Mulla on kans ollut tuo leipä iltaisin pahin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän pitäisi Leaa vaihtaakin pari sanaa treenaamisesta! :) Jos haluan polttaa rasvaa salilla, niin pitäisikö tehdä pienillä painoilla monta toistoa? Esim. tähän mennessä olen tehnyt 120 kg painoilla jalkaprässissä toistoja 4x15, ok? :D

      Poista
    2. Joo, mitä pidempiä sarjoja sen parempi. 20 x sarjat ois hyvä, tuumas tuo mun personal traineri :)

      Poista
    3. Entäs onko tuo painomäärä hyvä? Kuuluuko tehdä niin painavilla painoilla, että hyvä kun jaksaa viimeiset toistot tekemään? :)

      Poista
    4. Joo, painot on ok. Jos menee kevyesti noilla kiloilla esim. se 20 kertaa, niin sitten lisätä, mutta jos ei jaksa sitä tiettyä toisto määrää, niin sitten vähemmillä painoilla :)

      Poista
  3. Kiitos tästä postauksesta! Taisin saada tsemppiä omaankin liikkumiseen... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa Elina, jos olen pystynyt innostamaan. :)

      Poista
  4. Kiitos postauksesta! Tuo davidin kengurutaskupaita on ihana, mutta sitä ei varmaan saa enää. En itse ole uskaltanut käyttää noita tiukkoja alaosia, kun tuntuu ettei ole tarpeeksi pitkää paitaa. Toivoisinkin, että jostain saisi tunikamallisia urheilupaitoja, mutta taitaa olla turha toive. Tuommoiset paksummat tiukkikset on kyllä saatava, niistä ei varmaan meikäläisen muhkurat näy yhtä pahasti kuin ohuemmissa;)
    kikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon kengurupaidan olen ostanut jo varmaan vuosi sitten, joten ei varmaan saa enää mistään. :( Nuo Niken housut on tosi hyvät, ei näy muhkurat oikeesti. ;)

      Poista
  5. Ihania nää sun videot, olet todella luonteva ja hyvä esiintymään myös videolla! Tee ihmeessä jatkossakin videopostauksia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elena. Mukava oli tehdä videoita pitkästä aikaa...alkusäätämisen jälkeen. :D

      Poista
  6. Etpä varmaan arvannut että mulla on täsmälleen samoja treenivaatteita. Ja lemppari on toi sama paita kuin sulla mutta mustana :) On kyllä niin hyvän mallinen paita, just kuin meidän kropalle tehty. Mutta munkin mielestä Davidin housut vois olla napakampaa matskua niin olis vielä paremmat. Hauskaa viikonloppua sulle ja sun miehelle myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin arvasin, että saattais olla samanlaisia. ;) Sulla on varmaan pienempi koko tuosta paidasta, jos mäkin otin normaalia pienemmän? :)

      Poista
  7. Hyvin onnistunut ja mielenkiintoinen videopostaus. :) Tee samanlainen postaus myös "normi" vaatteista, mitä tykkäät käyttää. Sinulla on trendikäs & rento tyyli!
    - T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos T! Voisin tehdäkin vaikka lempparivaatteista postauksen. Pitäisi vain saada latautumaan nopeammin tuon YouTuben kautta. Pitää tuo oma mies pakottaa keksimään parempi ratkaisu. :) Miehellä kyllä olisi ammattilaistason ohjelmat mutta en ole niitä opetellut käyttämään... :D

      Poista
  8. Hyvältä näyttää! Minä pistin DAVIDille viestiä siitä, että pitää olla paksumpia nuo plussakokoiset treenivaatteet, ennen ne oli, mutta sitten menivät ohentamaan matskua. :)

    VastaaPoista
  9. Hei Mimmi! Hienoa, että laitoit palautetta. Ero on meinaa aika huomattava, kun vertaa esim. Niken matskuun. En tuossa videolla sanonutkaan mutta uutena noihin Davidin treenitrikoisiin tuli heti reikä saumaan, enkä ollut siis käyttänyt kuin yhden kerran housuja ennestään. Siinäkin sen matskun eron huomaa, saattoi tietty vain olla ommel liian reunassa.

    VastaaPoista